A_BIO_AGRO_950

Uciec przed kryzysem

14 kwietnia 2009
Produkcja żywności musi się podwoić do 2050 roku, by nie doszło do poważnego kryzysu żywnościowego.
To wnioski z najnowszego raportu włoskich ekspertów, którzy przewodzą grupie G8. Żywności jest coraz mniej, jej ceny - mimo kryzysu finansowego - wciąż są wysokie, a do tego rolnictwo czekają poważne kłopoty związane ze zmianami klimatu.

Zdaniem Włochów ostrzeżeniem dla świata powinny być podwyżki cen towarów rolnych sprzed roku.

Już wtedy w wielu krajach zaczęły się protesty i żądania łatwiejszego dostępu do żywości, a liczba ludności wzrasta i podobnie jak potrzeby.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę