biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Warsztaty kulinarne podczas „Lubuskich Prezentacji Wokalnych Dzieci i Młodzieży Specjalnej Troski”

8 lipca 2015
Już po raz piąty OT ARR w Gorzowie Wlkp. uczestniczył w Lubuskich Prezentacjach Wokalnych Dzieci i Młodzieży Specjalnej Troski   „Dzieci Europy-Europakinder” w Lubsku. W tegorocznym festiwalu uczestniczyła młodzież z Polski, Ukrainy i Niemiec.

W ramach tegorocznego festiwalu, w dniu 3 lipca OT ARR w Gorzowie Wlkp. przy współpracy z Lubskim Domem Kultury oraz firmą „Avangarda” zorganizował warsztaty kulinarne. Podczas tych warsztatów dzieci i młodzież pod opieką fachowców przyrządzał posiłki dla uczestników festiwalu. Młodzież podzielona na grupy narodowe przygotowała śniadanie, obiad i kolację.


Oto menu:

 Śniadanie: Owsianka z szarą Renetą i cynamonem oraz grzanki z pesto szpinakowym i jajkiem

Obiad: Zupa Niebecz oraz dziczyzna z borowikami + kasza jęczmienna z warzywami

Kolacja: Kasza kus kus z warzywami i tuńczykiem oraz Pampuchy z Jabłkami.

Organizacja tych warsztatów miała na celu promocję zdrowego stylu odżywiania się oraz rehabilitację młodzieży niepełnosprawnej poprzez sztukę kulinarną dającą dużo radości i satysfakcji.

W godzinach wieczornych odbył się Koncert Galowy który prowadziły aktorki Joanna Brodzik i Małgorzata Lipmann.


POWIĄZANE

W 2024 r. w Polsce było niecałe 25 tys. ekologicznych producentów żywności, co o...

Ochrona ziemniaka od A do Z. Co proponuje plantatorom INNVIGO? Ze względu na war...

Dobrze konserwowany kombajn do ziemniaków ma kluczowe znaczenie dla udanych zbio...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę