A_TSW_2026_950

Wędliny, chleb, piwo i miody

23 lutego 2009
Wędliny, chleb, miód i piwo można było posmakować w miniony weekend w Warszawie w czasie IV Targów Mięsa i Wędlin „Smak Polski”. Targi  organizowane są  we współpracy z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego  i pomyślane są jako dobra okazja do zapoznania się z bogatą ofertą Naturalnych Produktów Regionalnych z całej Polski.

       


W trzech panelach dyskusyjnych wzięli udział przedstawiciele reprezentujący m.in.; sklepy wielkopowierzchniowe, służby mundurowe odpowiedzialne za zaopatrzenie dla wojska, producenci mięsa, wędlin, alkoholi, pieczywa, artykułów spożywczych, hurtownicy, importerzy i eksporterzy, portale handlowe, przedstawiciele Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, przedstawiciele poszczególnych urzędów marszałkowskich, Stowarzyszenia Polskie Mięso, Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy oraz wszyscy związani bezpośrednio i pośrednio z rynkiem polskiej żywności. Odwiedzający targi mieli rzadką okazję spróbowania zdrowego chleba z swojskim smalcem i ogórkami kwaszonymi, tradycyjnych wędlin, ciasta i ciastek, ciemnego, warzonego piwa i innych tradycyjnych napitków produkowanych w różnych regionach kraju.


POWIĄZANE

Nie będzie szybkiego „przepchnięcia” klauzul ochronnych. Unijni biurokraci – po ...

Jak informują media, w ostatnich dniach Chiny podjęły niespodziewaną decyzję o c...

Jeszcze we wrześniu Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dumą ogłaszało przeło...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę