Biogaz_III Forum 2025

Większa produkcja mrożonych warzyw

1 września 2012
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, zgodnie z danymi GUS, że produkcja mrożonych warzyw w zakładach przetwórczych, zatrudniających 50 i więcej osób, w pierwszych siedmiu miesiącach br. wyniosła 257 tys. t i była o 19,1 proc. wyższa w porównaniu do analogicznego okresu w roku poprzednim.
Jednym z czynników sprzyjających temu wzrostowi były korzystne zbiory warzyw w minionym sezonie. Dynamika wzrostu produkcji może być jednak mniejsza w drugiej połowie roku, gdyż baza surowcowa, ze względu na prawdopodobnie niższe zbiory warzyw w tym roku, może się zmniejszyć. W samym lipcu 2012 r. zakłady te wytworzyły 37,6 tys. t mrożonych warzyw czyli o 10,8% więcej niż w lipcu 2011 roku.



POWIĄZANE

Zasuszenie to nie wakacje od pracy utwierdzonej w komórkach nabłonka wymienia; t...

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę