A_TSW_2026_950

Większa produkcja mrożonych warzyw

1 września 2012
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, zgodnie z danymi GUS, że produkcja mrożonych warzyw w zakładach przetwórczych, zatrudniających 50 i więcej osób, w pierwszych siedmiu miesiącach br. wyniosła 257 tys. t i była o 19,1 proc. wyższa w porównaniu do analogicznego okresu w roku poprzednim.
Jednym z czynników sprzyjających temu wzrostowi były korzystne zbiory warzyw w minionym sezonie. Dynamika wzrostu produkcji może być jednak mniejsza w drugiej połowie roku, gdyż baza surowcowa, ze względu na prawdopodobnie niższe zbiory warzyw w tym roku, może się zmniejszyć. W samym lipcu 2012 r. zakłady te wytworzyły 37,6 tys. t mrożonych warzyw czyli o 10,8% więcej niż w lipcu 2011 roku.



POWIĄZANE

18.12.2025 r., w godzinach porannych w Brukseli, odbyło się spotkanie przed szcz...

Europa musi teraz odpowiedzieć Bruksela była dziś świadkiem wydarzenia bez prece...

Polski biznes jest pełen obaw o przyszłość i nie są to bynajmniej irracjonalne l...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę