A_BIO_AGRO_950

Z prac Komisji Cenowej

16 lutego 2007

Co tydzień spotyka się w celu omówienia sytuacji na rynku żywca Komisja Cenowa powołana do spraw ustalenia cen żywca. W jej skład wchodzą między innymi przedstawiciele Polskiego Mięsa, Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, Polsusa i Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej oraz Krajowej Rady Izb Rolniczych

Komisja na podstawie danych przedstawionych przez 8 wiodących zakładów mięsnych co tydzień informuje o katulanych cenach wieprzowiny Obecnie średnia cena żywca wieprzowego WBC kl. E zrealizowana w ramach umów kontraktacyjnych (z uwzględnieniem premii) w tygodniu 5-11 luty 2007 wynosiła 4,61 zł/kg
Natomiast najniższa cena wyniosła 4,52 zł/kg a najwyższa 4,86zł/kg .


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę