aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Cząber Cykoria

26 września 2018
Cząber Cykoria

Skąd pomysł na jego wprowadzenie na rynek? Chcemy promować polską kuchnię, a cząber jest jej nieodłącznym, lecz mocno zapomnianym elementem.

Przyprawa ta stosowana była bowiem od pokoleń w naszej kulinarnej kulturze i to nie tylko do doprawiania roślin strączkowych, mięs, warzyw i jajek, ale także jako lek na niestrawność, łagodzący ból gardła i działający antyseptycznie.

Współcześnie cząber występuje najczęściej jako składnik mieszanek przyprawowych dedykowanych fasolom, zapiekankom czy w ziołach prowansalskich, a my chcemy to zmienić.

Jego możliwości są bowiem ogromne, a fakt, że doskonale zastępuje pieprz i znajduje zastosowanie w diecie bezsolnej sprawiają, że doskonale wpisuje się w panujący w Polsce prozdrowotny trend, nawiązując przy tym do tradycyjnej, polskiej kuchni.

 

Biuro prasowe CYKORIA S.A. / Jerzy Kurowski Dyrektor d/s handlu i marketingu


POWIĄZANE

Zmiana pozycji rolnictwa strategicznym atutem Europy!   Ponieważ Unia Europejska...

Jak pinformował na Sławomir Homaja z NSZZZ RI Solidarność, do tej pory w dopłaci...

Belgijski organ ds. zdrowia popiera nowe zasady edycji genów, inna jest opinia f...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę