Biometan
a_bio-expo_ptak_750śniadanie_750

Mandarynka i cytryna z miętą, czyli letnie krafty od Mazurskiej Manufaktury

20 lipca 2023
Mandarynka i cytryna z miętą, czyli letnie krafty od Mazurskiej Manufaktury

Mazurska Manufaktura S.A., producent kraftowych alkoholi mocnych oraz piw regionalnych, wraca na rynek z letnimi nowościami. Serię kraftowych nalewek owocowych wzbogaciły dwie nowe orzeźwiające propozycje o smaku mandarynki oraz cytryny z miętą.

Seria wysokoprocentowych nalewek kraftowych to produkty mocno kojarzone z marką Mazurskiej Manufaktury. Są tworzone metodą rzemieślniczą: w małych partiach, na bazie własnej, tradycyjnej receptury, z wykorzystaniem wysokiej jakości spirytusu pszeniczno-żytniego oraz wody z własnego ujęcia, z mazurskich źródeł.  Nalewki wyróżniają się na rynku także ze względu na swój design - są dostępne w oryginalnych butelkach z zamknięciem typu swing-top.

Do kraftowej serii, znanej najbardziej z Rześkiej Pigwy i Kwaśnej Wiśni, dołączyły dwie letnie nowości: o smaku cytryny z miętą oraz mandarynki. Do ich produkcji zostały wykorzystane naturalne soki z cytryny i mandarynki, a także maceraty świeżej mięty pieprzowej i cytrynowej. Jak twierdzą przedstawiciele Mazurskiej Manufaktury, nowości kraftowe sprawdzą się w szczególności jako baza do wakacyjnych, orzeźwiających koktajli.

- Cytryna z Miętą wymaga jedynie dodania dużej ilości lodu, wody gazowanej oraz soku z połowy cytryny lub limonki. Z kolei nalewka o smaku mandarynki dobrze komponuje się z sokiem ananasowym i piwem imbirowym - w tym przypadku także nie żałujmy lodu - podpowiada Szymon Lipka z Mazurskiej Manufaktury S.A.

Wszystkie produkty z kraftowej serii nalewek pod marką Mazurskiej Manufaktury można nabyć w sieciach specjalistycznych (np. Al Capone), jak również w lokalnych hurtowniach i sklepach spożywczych na terenie całego kraju.  Są dostępne na rynku w pojemności 500 ml.

***

Mazurska Manufaktura S.A. to założona w 2019 r. rodzinna spółka specjalizująca się w produkcji mocnych alkoholi segmentu premium, ale też aktywnie działająca na rynku piw regionalnych i rzemieślniczych. Głośnym dokonaniem firmy jest rewitalizacja zabytkowego browaru w Szczytnie na Mazurach, do którego wkrótce powróci produkcja lokalnej marki Jurand. To jedna z wielu reaktywowanych przez Mazurską Manufakturę historycznych marek piwa, które po latach nieobecności ponownie trafią na rynek. Spółka rozwija także swoje portfolio piw rzemieślniczych, do których należy wrocławska marka Profesja oraz lęborski AleBrowar.

 

oprac, e-mk, ppr.pl


POWIĄZANE

Wczoraj tj 21.września 2023 roku w Nowym Jorku prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełen...

Jak poinformowało wczoraj biuroprasowe Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Min...

Rrobert Telus-Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi uczestniczył wczoraj w konferencj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)śniadanie_750_2
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę