aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

MSM Mońki z godłem e-jakość 2017 Laur Internetu

8 czerwca 2017
MSM Mońki z godłem e-jakość 2017 Laur Internetu

Linia monieckich serów plastrowanych to gwarancja nie tylko wspaniałego smaku, ale i dbałości o najwyższe standardy produkcji. Jakość, którą na co dzień doceniają partnerzy oraz klienci, nie pozostała niezauważona dla twórców programu e-jakość - Laur Internetu.

 

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach, dzięki dbałości o jakość oferowanych produktów i zadowolenie swoich Klientów, obecna jest na polskim rynku już od 45 lat. W trakcie swojej działalności, polski producent otrzymał wiele wyróżnień i certyfikatów, które za każdym razem podkreślają najwyższe standardy produkcyjne i smakowe oferowanych produktów.


Trofeum dla najlepszego smaku

Od lat monieckie sery cieszą się dużą popularnością. Początkowo dostępne tylko w bloku, a dziś trafiają na nasze stoły również w poręcznych opakowaniach typu „otwórz – zamknij”. – Wprowadzenie w 2010 roku linii serów plastrowanych było dla nas bardzo dużym przedsięwzięciem. Chcieliśmy, aby nasze produkty były łatwo dostępne oraz jak najdłużej zachowywały świeżość oraz swoje walory smakowe. Dlatego tegoroczne osiągnięcie w postaci przyznanego godła e-jakość – Laur Internetu, jest dla nas niezwykle ważnym wydarzeniem, które jednocześnie jest potwierdzeniem tego, że ciężka praca i wprowadzanie nowych technologii, jest dobrym krokiem ku przyszłości – mówi Ewa Polińska z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej MSM Mońki. W formie plastrów możemy nabyć sery holenderskie jak i szwajcarskie: Aldamer, Gouda, Morski, Edamski oraz Podlaski. Wprowadzenie tego typu produktów na rynek niewątpliwie przyczyniło się do dynamicznego rozwoju Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej.


Dobre praktyki i szacunek dla natury

Dbałość o wysokie standardy produkcji, wysoką jakość oferowanych produktów i niezmienność receptur, to klucz do sukcesu podlaskiego producenta. Od blisko 45 lat Spółdzielnia korzysta z najlepszych dostawców surowców, dzięki którym na polskich stołach gości nabiał najlepszej jakości. W wyznawanych przez firmę wartościach nie pominięto również natury, która odgrywa kluczową rolę w kwestii wdrażanych technologii.

 

Informacje o firmie:

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.


Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP.

Biuro prasowe MSM Mońki


POWIĄZANE

Łączna powierzchnia uprawy kukurydzy w Polsce w roku 2023 przekroczyła 1,8 mln h...

MSD Animal Health zaprasza do konkursu “Pignnovation Award”  Udział mogą wziąć u...

Rada Polityki Pieniężnej podjęła wczoraj decyzję o utrzymaniu stóp procentowych ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę