Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

MSM Mońki z godłem e-jakość 2017 Laur Internetu

8 czerwca 2017
MSM Mońki z godłem e-jakość 2017 Laur Internetu

Linia monieckich serów plastrowanych to gwarancja nie tylko wspaniałego smaku, ale i dbałości o najwyższe standardy produkcji. Jakość, którą na co dzień doceniają partnerzy oraz klienci, nie pozostała niezauważona dla twórców programu e-jakość - Laur Internetu.

 

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach, dzięki dbałości o jakość oferowanych produktów i zadowolenie swoich Klientów, obecna jest na polskim rynku już od 45 lat. W trakcie swojej działalności, polski producent otrzymał wiele wyróżnień i certyfikatów, które za każdym razem podkreślają najwyższe standardy produkcyjne i smakowe oferowanych produktów.


Trofeum dla najlepszego smaku

Od lat monieckie sery cieszą się dużą popularnością. Początkowo dostępne tylko w bloku, a dziś trafiają na nasze stoły również w poręcznych opakowaniach typu „otwórz – zamknij”. – Wprowadzenie w 2010 roku linii serów plastrowanych było dla nas bardzo dużym przedsięwzięciem. Chcieliśmy, aby nasze produkty były łatwo dostępne oraz jak najdłużej zachowywały świeżość oraz swoje walory smakowe. Dlatego tegoroczne osiągnięcie w postaci przyznanego godła e-jakość – Laur Internetu, jest dla nas niezwykle ważnym wydarzeniem, które jednocześnie jest potwierdzeniem tego, że ciężka praca i wprowadzanie nowych technologii, jest dobrym krokiem ku przyszłości – mówi Ewa Polińska z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej MSM Mońki. W formie plastrów możemy nabyć sery holenderskie jak i szwajcarskie: Aldamer, Gouda, Morski, Edamski oraz Podlaski. Wprowadzenie tego typu produktów na rynek niewątpliwie przyczyniło się do dynamicznego rozwoju Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej.


Dobre praktyki i szacunek dla natury

Dbałość o wysokie standardy produkcji, wysoką jakość oferowanych produktów i niezmienność receptur, to klucz do sukcesu podlaskiego producenta. Od blisko 45 lat Spółdzielnia korzysta z najlepszych dostawców surowców, dzięki którym na polskich stołach gości nabiał najlepszej jakości. W wyznawanych przez firmę wartościach nie pominięto również natury, która odgrywa kluczową rolę w kwestii wdrażanych technologii.

 

Informacje o firmie:

Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.


Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP.

Biuro prasowe MSM Mońki


POWIĄZANE

Nowy unijny budżet na lata 2028–2034 to prawdziwy cios dla polskiej wsi. Polska ...

Kierowane przez Stefana Krajewskiego (PSL) ministerstwo rolnictwa forsuje projek...

Usuwanie barier w uzyskaniu statusu rolnika – nowy priorytet Parlamentu Europejs...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę