A_BIO_AGRO_950

Nestle – nowa technologia molekularna pozwala mniej słodzić

7 grudnia 2016
Nestle  – nowa technologia molekularna pozwala mniej słodzić

Koncern Nestle poinformował, że opracował nową technologię, która pozwala na ograniczenie zawartości cukru w niektórych słodyczach do 40% bez zmiany smaku produktu.

Naukowcom Nestle udało się opracować metodę zmiany struktury cząstek cukru. Dzięki temu cukier szybciej rozpuszcza się na języku i można użyć go mniej, żeby osiągnąć taki sam efekt słodkości.

Rozwiązanie może być stosowane przy produkcji czekolady. Koncern chce wdrożyć je na swoich liniach produkcyjnych w 2018 roku.

FAPA/FAMMU na podst. Reuters


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę