aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

NORD FISH w Londynie

25 października 2022
NORD FISH w Londynie

Sescom, spółka technologiczna działająca w obszarze usług Facility Management realizuje kontrakty z brandami działającymi na terenie całej Europy. Obecnie rozpoczęła swój kolejny projekt obejmujący usługi reakcyjne i prewencyjne w restauracji North Fish znajdującej się w Centrum Handlowym Westfield Stratford City.

Sieć North Fish to 45 restauracji w segmencie restauracji szybkiej obsługi, które znajdują się w centrach handlowych na terenie całej Polski oraz w Londynie. Restauracje specjalizują się w daniach z ryb i owoców morza. Założona w 2002 roku firma zatrudnia niemal 1000 osób. W restauracjach przywiązuje się dużą uwagę do standardów obsługi klientów oraz serwisu technicznego obiektów.

Współpracę z klientem rozpoczęliśmy od realizacji usług Facility Management w 45 obiektach w Polsce. W zeszłym miesiącu podpisaliśmy umowę na obsługę serwisową FM w Londynie. Zakres usług prewencyjnych i reakcyjnych realizowanych przez Sescom poza podniesieniem standardu funkcjonowania restauracji ma również wpływ na ilość zużytej energii w obiektach. Ogranicza także koszty mediów, odblokowuje środki, które można przeznaczyć na nowe inwestycje oraz ma pozytywny wpływ na środowisko – mówi Dorota Jasińska, Business Development Manager w Sescom S.A.

Potencjał rynku Facility Management cały czas rośnie. Firmy coraz większą uwagę skupiają na obsłudze technicznej obiektów, która zapewnia nie tylko komfort osób przebywających w restauracjach, ale ogranicza również zużycia energii elektrycznej, a co za tym idzie emisji CO2. Sprawne zarządzanie obiektem pozwala na generowanie oszczędności.

Naszym klientom dostarczamy usługi serwisu technicznego oraz nowatorskie rozwiązania technologiczne, jak np. poprawa efektywności energetycznej, która przynosi duże korzyści ekologiczne, wpływając na redukcję emisji CO2 i śladu węglowego. W ramach umowy z klientem zajmujemy się przeprowadzaniem przeglądów, konserwacji oraz napraw m.in.: lodówek, chłodziarek, frytkownic i pomp ciepła – podkreśla Sławomir Halbryt, prezes Sescom S.A. 

Sescom w bardzo mocno skoncentrowany jest na nowych technologiach do optymalizacji działalności własne oraz swoich klientów.

Sprawnie działające urządzenia to ważny element każdej restauracji. Sescom oferuje swoim klientom technologię SES Control, która służy do opomiarowania pracy urządzeń. Integruje ją z innymi systemami, a następnie wizualizuje i analizuje dane. Dzięki temu można diagnozować problemy, zapobiegać awariom oraz optymalizować pracę urządzeń znajdujących się w restauracjach, a także ustalać optymalny czas dokonywania przeglądów serwisowych – dodaje Sławomir Halbryt, prezes Sescom S.A. 

***

O spółce: 
Sescom to spółka technologiczna, działająca głównie w obszarze usług technicznego Facility Management, mocno skoncentrowana na nowych technologiach do optymalizacji działalności własnej i klientów firmy, a także potrzebach otoczenia związanych ze zrównoważonym rozwojem. Od 2008 roku świadczy kompleksowe usługi dla sieci handlowych. Zapewnia utrzymanie techniczne, optymalizację procesów operacyjnych i pomocniczych oraz efektywność energetyczną z wykorzystaniem zeroemisyjnych źródeł energii. Łączy bezpieczeństwo i standardy jakościowe z indywidualnie projektowanymi rozwiązaniami. W 2021 roku zrealizowała zlecenia dla ponad 350 klientów z 24 krajów Europy. Spółka Sescom S.A. od 2013 roku notowana jest na GPW w Warszawie. 


POWIĄZANE

Jak na razie, jedynym dokumentem pod którym podpisała się strona rządowa są usta...

Parlament UE przyjął nowe przepisy, które sprawią, że opakowania staną się bardz...

Przy 428 głosach za, 131 przeciw i 44 wstrzymujących się, posłowie poparli przed...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę