Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej w dniu 18.01.2017

18 stycznia 2017
Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej w dniu 18.01.2017
Nazwa produktu Cena brutto
11.01.2017 18.01.2017
WARZYWA


bakłażan [kg] 11,00 15,00
    brokuły [szt] 6,00 7,50
    buraki [kg] 0,80 0,80
    cebula [kg] 0,60 0,60
    chrzan [kg] 4,00 4,00
    cukinia [kg] 16,00 22,00
    czosnek [szt.] 1,50 1,50
    fasola [kg] 10,00 4,00
    kalafior [szt.] 6,00 9,00
    kalarepa [szt.] 2,00 2,50
    kapusta pekińska [kg] 3,60 3,00
    kapusta biała [kg] 0,50 0,50
    kapusta kiszona [kg] 2,40 2,40
    koperek [pęczek] 1,20 2,00
    marchew [kg] 1,00 1,20
    melon [szt.] 6,00 6,00
    ogórek [kg] 8,00 8,00
    pieczarka [kg] 6,00 4,50
    pietruszka [kg] 2,40 2,60
    papryka czerwona [kg] 10,00 13,00
    pomidor [kg] 8,00 10,00
    por [kg] 6,00 8,00
    rukola [0,125 kg] 4,00 4,00
    rzepa biała [kg] 3,00 4,00
    rzodkiewka [pęczek] 1,50 1,80
    sałata masłowa [szt] 2,50 3,00
    sałata lodowa [szt] 6,00 7,50
    seler [kg] 2,00 2,00
    seler naciowy [szt] 3,50 4,00
    szczypiorek [szt] 1,00 1,20
    szpinak [0,25 kg] 4,00 4,00
    włoszczyzna [szt] 2,60 3,00
    ziemniaki [kg] 0,60 0,60
OWOCE IMPORTOWANE
    ananasy [szt] 6,00 9,00
    arbuzy [kg] 4,00 4,50
    avocado [szt] 4,00 5,00
    banany [kg] 3,60 4,00
    granat [kg] 3,00 2,50
    kiwi [szt] 0,70 0,80
    limonki [kg] 12,00 12,00
    mango [kg] 3,50 3,50
    pomarańcze [kg] 4,50 4,50
    mandarynki [kg] 4,00 4,00
    winogrona białe [kg] 14,00 14,00
    cytryny [kg] 6,00 6,00
    grapefruit [kg] 5,00 5,00
OWOCE KRAJOWE


gruszki [kg] 4,50 5,00


jabłka [kg] 1,60 1,60
MIĘSO WIEPRZOWE
    boczek b/k [kg] 14,80 14,80
    golonka wieprzowa z/k [kg] 6,80 8,80
    karkówka b/k [kg] 14,80 14,80
    łopatka b/k [kg] 10,30 10,30
    nogi wieprzowe [kg] 6,50 5,80
    polędwiczki [kg] 22,80 22,80
    watróbka [kg] 4,00 4,80
    schab z/k [kg] 12,80 12,80
    schab b/k [kg] 15,00 15,80
    słonina [kg] 4,00 4,00
    szynka b/k [kg] 13,80 13,80
    żeberka paski [kg] 14,80 14,80
MIĘSO WOŁOWE
    szponder [kg] 14,80 14,10
    antrykot b/k [kg] 26,80 26,80
    łata [kg] 16,80 16,80
    pręga [kg] 17,90 16,80
    udziec [kg] 22,80 22,80
    rostbef b/k [kg] 26,50 26,80
DRÓB
    kurczak cały [kg] 5,68 5,67
    ćwiartka z kurczaka [kg] 4,45 4,45
    noga z kurczaka [kg] 6,10 6,25
    skrzydła z kurczaka [kg] 4,20 4,30
    filet z kurczaka [kg] 12,00 12,40
    watróbka z kurczaka [kg] 3,60 3,60
    filet z indyka [kg] 19,50 18,50
    udziec z indyka [kg] 9,05 9,05
    skrzydła z indyka [kg] 5,75 6,25
NABIAŁ
    Actimel [4x100g] 5,03 4,08
    jajka [10 szt] 4,92 4,92
    kefir [350g] Danone 1,70 1,70
    maślanka [l] 2,39 2,48
    margaryna [250g] 1,62 1,62
    jogurt naturalny [370g] 2,19 2,19
    serek wiejski [200g] 1,81 1,81
    masło extra [200g] 4,26 4,43
    masło roślinne kubek [250g] 1,91 1,94
    mleko w kartonie 2% [l] 2,23 2,19
    mleko w kartonie 3,2% [l] 2,33 2,33
    ser biały chudy [kg] 12,54 12,68
    ser biały półtłusty [kg] 12,13 12,61
    ser biały tłusty [kg] 12,32 13,16
    ser żółty Gouda [kg] 15,91 15,91
    śmietana 12% [0,2l] 1,46 1,46
    śmietana 18% [0,2l] 1,46 1,46
    śmietana kremówka 30% [0,2l] 2,13 2,13
WĘDLINY
    baleron gotowany [kg] 16,00 16,00
    kiełbasa podwawelska[kg] 9,80 10,80
    kiełbasa zwyczajna [kg] 8,80 9,80
    kabanosy wieprzowe [kg] 22,80 23,80
    polędwica sopocka [kg] 17,90 19,80
    szynka gotowana [kg] 14,80 14,80
INNE
    mąka szymanowska [kg] 2,19 2,09
    mąka poznańska [kg] 1,77 1,77
    cukier [kg] 3,12 2,99
    olej kujawski [l] 5,88 5,88
    smalec [0,2 kg] 0,93 0,93

Marek Połomski, Praska Giełda Spożywcza


POWIĄZANE

Od 15 lutego 2022 r. rolnicy utrzymujący w swoich gospodarstwach lochy i produku...

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) rozpoczy...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę