Adama_Spyrale_1-31.05.21

Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej z dnia 8.07.2020 r.

9 lipca 2020
Notowania cen z Praskiej Giełdy  Spożywczej z  dnia  8.07.2020 r.
Nazwa produktu Cena brutto
1.07.2020 8.07.2020
WARZYWA


bakłażan [kg] 6,00 6,00


bób [kg] 8,00 7,00
    brokuły [szt.] 3,00 4,00
    buraki [kg] 1,60 1,20
    cebula [kg] 2,00 2,00
    chrzan [kg] 8,00 10,00
    cukinia [kg] 5,00 5,00
    czosnek [szt.] 1,50 1,50
    fasola [kg] 11,00 11,00
    kabaczki [szt.] 3,00 5,00
    kalafior [szt.] 3,00 3,00
    kalarepa [szt.] 2,00 2,20
    kapusta pekińska [kg] 2,00 3,00
    kapusta [główka] 2,00 2,00
    kapusta kiszona [kg] 3,60 4,00
    koperek [pęczek] 2,00 2,00
    marchew [kg] 2,20 2,20
    melon [szt.] 7,00 6,00
    ogórek [kg] 3,00 3,80
    pieczarka [kg] 4,00 5,00
    pietruszka [kg] 3,00 3,40
    papryka czerwona [kg] 8,00 6,00
    pomidor [kg] 2,50 2,50
    por [szt.] 3,00 3,00
    rukola [0,125 kg] 3,50 3,50
    rzepa biała [kg] 3,00 3,00
    rzodkiewka [pęczek] 1,50 1,60
    sałata masłowa [szt.] 2,00 2,50
    sałata lodowa [szt.] 2,50 2,50
    seler [kg] 3,00 3,40
    seler naciowy [szt.] 4,00 4,00
    szczypiorek [szt.] 1,20 1,20
    szparagi [0,5 kg] 8,00 11,00
    szpinak [0,125 kg] 3,50 3,50
    włoszczyzna [szt.] 4,00 4,00
    ziemniaki [kg] 1,00 1,00
OWOCE IMPORTOWANE
    ananas [szt.] 6,00 7,00
    arbuz [kg] 2,00 2,00
    avocado [szt.] 5,00 5,00
    banany [kg] 4,00 4,40
    borówki [kg] 45,00 28,00
    brzoskwinie [kg] 6,00 7,00
    cytryny [kg] 7,00 7,00
    granaty [kg] 5,00 6,00


gruszki [kg] 7,00 7,50
    kiwi [szt.] 1,30 1,20
    limonki [kg] 14,00 12,00
    mango [szt.] 5,00 6,00
    morele [kg] 12,00 11,00
    nektarynki [kg] 6,50 7,00
    pomarańcze [kg] 6,00 7,00
    mandarynki [kg] 8,00 9,00
    winogrona białe [kg] 12,00 11,00
    grapefruit [kg] 6,00 6,00
OWOCE KRAJOWE


czereśnie [kg] 12,00 10,00


jabłka [kg] 6,50 5,80


truskawki [kg] 6,00 8,00
MIĘSO WIEPRZOWE
    boczek b/k [kg] 15,20 15,20
    golonka wieprzowa z/k [kg] 8,80 7,50
    karkówka b/k [kg] 15,50 15,50
    łopatka b/k [kg] 12,00 11,50
    nogi wieprzowe [kg] 4,80 4,50
    polędwiczki [kg] 20,00 20,00
    watróbka [kg] 3,80 3,80
    schab z/k [kg] 10,90 11,90
    schab b/k [kg] 13,50 12,90
    słonina [kg] 4,20 3,00
    szynka b/k [kg] 13,90 11,90
    żeberka paski [kg] 17,50 17,50
MIĘSO WOŁOWE
    szponder [kg] 16,80 16,80
    antrykot b/k [kg] 30,50 30,50
    łata [kg] 17,90 17,90
    pręga [kg] 18,80 18,80
    udziec [kg] 20,90 23,60
    rostbef b/k [kg] 31,80 31,80
DRÓB
    kurczak cały [kg] 6,62 6,25
    ćwiartka z kurczaka [kg] 5,03 5,03
    noga z kurczaka [kg] 6,14 6,04
    skrzydła z kurczaka [kg] 5,87 6,29
    filet z kurczaka [kg] 12,80 12,60
    watróbka z kurczaka [kg] 3,10 3,10
    filet z indyka [kg] 13,39 13,39
    udziec z indyka [kg] 6,70 6,70
    skrzydła z indyka [kg] 5,45 5,45
NABIAŁ
    Actimel [4x100 g] 4,82 4,82
    jajka [10 szt] 4,50 4,50
    kefir [350 g] 2,09 2,09
    maślanka [l] 2,47 2,47
    margaryna [250 g] 1,46 1,46
    jogurt naturalny [370 g] 2,72 2,72
    serek wiejski [200 g] 1,88 1,88
    masło extra [200 g] 3,87 3,35
    masło roślinne kubek [250 g] 2,07 2,07
    mleko w kartonie 2% [l] 2,36 2,36
    mleko w kartonie 3,2% [l] 2,57 2,57
    ser biały chudy [kg] 11,85 11,85
    ser biały półtłusty [kg] 12,06 12,06
    ser biały tłusty [kg] 12,38 12,38
    ser żółty Gouda [kg] 15,74 15,74
    śmietana 12% [0,2 l] 1,56 1,56
    śmietana 18% [0,2 l] 1,73 1,73
    śmietana kremówka 30% [0,2 l] 2,68 2,68
WĘDLINY
    baleron gotowany [kg] 21,90 21,90
    kiełbasa podwawelska[kg] 10,90 10,90
    kiełbasa zwyczajna [kg] 9,80 9,80
    kabanosy wieprzowe [kg] 24,50 24,50
    polędwica sopocka [kg] 20,30 19,90
    szynka gotowana [kg] 17,00 17,00
INNE
    mąka szymanowska [kg] 2,57 2,57
    mąka poznańska [kg] 2,05 2,05
    cukier [kg] 2,26 2,26
    olej kujawski [l] 6,04 6,04
    smalec [0,2 kg] 1,25 1,25

 

 

Marek Połomski, Praska Giełda Spożywcza


POWIĄZANE

Jeszcze tylko do 12 maja można starać się o wsparcie na tworzenie krótkich łańcu...

Główny Lekarz Weterynarii informuje o stwierdzeniu ognisk wysoce zjadliwej grypy...

W dniu 7 maja 2021 r. Zarząd KRIR, realizując wniosek zgłoszony na VII Posiedzen...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę