aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Hodowca trzody chlewnej numer 2/2007

16 kwietnia 2007
w numerze:

gospodarka paszowa i żywienie
Profil aminokwasowy dla rosnących świń
Tadeusz Barowicz

Wykorzystanie sprzężonego kwasu linolowego (CLA)
w mieszankach dla tuczników
Tadeusz Barowicz

dodatki paszowe
Słodziki
Małgorzata Kasprowicz

mikroklimat
Temperatura na fermie
Robert Szulc

zdrowie
Zaburzenia behawioralne świń
Janusz Ryszard Mroczek

hodowla
Wysoka mięsność tuczników
głównym celem hodowli trzody chlewnej
Stanisław Jasek

utrzymanie
Utrzymanie loch prośnych w systemie gospodarskim
Stanisław Kondracki

aspekty rynkowe
Wieprzowina w żywieniu człowieka
Jacek Nowicki, Aldona Nowicka

zoohigiena
Bioasekuracja ferm tuczu trzody chlewnej

energia
Olej roślinny w czystej postaci biopaliwem?
Wojciech Golimowski

targi
II Targi Mięso i Wędliny 2007
Anna Markowska

felieton
Kiełbasa sądowa
Jan M. Fijor

Tylko strony świata nie są za, ani przeciw
Czyli: - co z tą kontraktacją?
Jan Szombara


poza tym w numerze:

Forum Trzodowe - Ferma Świń i Drobiu 2007
HaGe Polska - fuzja producentów na rynku rolnym
Rozmaitości
NEUTROMIX - koniec brzydkich zapachów
HERB-MIX - chlewnia wolna od biegunek
LAUMA - solidne mieszanki
NOVAGRO - produkcja na najwyższym poziomie
Warunki prenumeraty
Oferta książkowa


POWIĄZANE

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...

We wtorek posłowie z Komisji Wolności Obywatelskich wraz z ekspertami i zaintere...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę