 W numerze:
W numerze:
2.    Siła koloru, cz. I - Maciej Pawlak
6.    Cechy charakterystyczne genomu kury (Gallus domesticus) jako organizmu modelowego - Piotr Antos, Andrzej Rabsztyn
10.    Kontaktowe zapalenie skóry u kurcząt brojlerów wskaźnikiem oceny poziomu dobrostanu - Anna Wójcik
14.    Ektopasożyty drobiu, cz. III - Katarzyna Jankowska
18.    Bezkręgowce wodne  potencjalne źródło zarażenia ptaków pływających pasożytami wewnętrznymi, cz. I - Konstanty Romaniuk
21.     Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. IV - Krzysztof Lipiński
24.    Bilansowanie aminokwasów siarkowych w paszy ekologicznej dla niosek i kurcząt obniża wydalanie azotu do środowiska - Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
26.    Mechanizacja karmienia kur, cz. II  transport paszy - Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
30.    Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. IV - Sebastian Nowaczewski
36.    Nowe typy baterii klatkowych firmy Big Dutchman - Wojciech Benko
42.    Systemowe zarządzania bezpieczeństwem w łańcuchu produkcji drobiarskiej - Krzysztof Kwiatek
48.    XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA
50.    Aktualne problemy w produkcji indyków - Andrzej Konarkowski
54.    „Dzień Otwarty”  reportaż 
56.    Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
60.    VI Konferencja Młodych Badaczy  Fizjologia i biochemia w żywieniu zwierząt
62.    Listy od Czytelników
63.    Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders
7062146
1