Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

SERTOP – chwilowe mody żywieniowe

21 czerwca 2018
SERTOP – chwilowe mody żywieniowe

Na to, co jemy decydujący wpływ mają specjaliści żywieniowi, którzy raz na jakiś czas wprowadzają nowe trendy w różnych kategoriach jedzeniowych. Weganizm, dieta bezglutenowa czy bezlaktozowa - w tej chwili to chyba najbardziej znane z diet.

Po części są one spowodowane dostosowaniem się społeczeństwa do zdrowotnych trendów rynkowych,  ale w dużej mierze często to efekt chwilowej mody na  niejedzenie określonych składników.  Czy warto się do nich dostosować?

– Zdecydowanie tak – odpowiada Aneta Będkowska  Marketing Manager w Sertop  Sp. z o.o. – W naszej branży bardzo ważne jest dopasowanie oferty do bieżących potrzeb naszych konsumentów. Czasami moda szybko przemija, ale z drugiej strony – chwilowy trend może wpisać się na stałe w nasze przyzwyczajenia żywnościowe.

Nowe trendy  – to idealny moment na poszerzenie asortymentu i wypuszczenie na rynek nowego produktu. W naszym przypadku, takim ostatnim wyrobem, okazało się masło klarowane, idealnie wpisujące się w panujący w Polsce  trend zdrowego stylu życia, które dzięki braku laktozy, nadaje się także dla osób nadwrażliwych na ten składnik.

 

Biuro prasowe Sertop Sp. z o.o.


POWIĄZANE

Jak co tydzień, amerykański Departament Rolnictwa (USDA) publikuje swoje raporty...

Nowy unijny budżet na lata 2028–2034 to prawdziwy cios dla polskiej wsi. Polska ...

Kierowane przez Stefana Krajewskiego (PSL) ministerstwo rolnictwa forsuje projek...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę