biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Sertop edukuje - Wielkanocne zero waste

19 kwietnia 2019
Sertop edukuje - Wielkanocne zero waste

Święta w Polsce oznaczają zwykle suto zastawiony stół. Kupujemy dużo wszystkiego, w myśl zasady, aby gościom niczego nie brakowało. Powoduje to, że mimo odwiedzin rodziny, nasza lodówka po Świętach w dalszym ciągu jest pełna różnego rodzaju produktów i potraw. Co z tym zrobić?

– Większość produktów możemy poporcjować i zamrozić, a potem wykorzystać do przygotowania domowego obiadu czy kolacji – radzi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop  Sp. z o.o.

– Do zamrażarki możemy także włożyć pokrojone „domowe resztki” np. ziemniaki, ugotowaną  marchew, zielony groszek oraz mięso i wędliny, z których możemy po tygodniu czy dwóch zrobić np. aromatyczną zapiekankę z dodatkiem świeżych ziół. Aby zyskać kremowy smak, możemy dodać do tych produktów także pokrojony w kostkę serek topiony, który sprawi, że każde danie będzie wyjątkowe.

A bogaty asortyment smakowy serków pozwala nam na rozwinięcie swoich zdolności kulinarnych. Bo serek to doskonały dodatek dla warzyw w zupach, sosach i zapiekankach, dzięki któremu możemy ze smakiem wykorzystywać w naszej kuchni „domowe odpady” w myśl stylu życia zero waste.

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

W polskiej polityce wiejskiej i społecznej wrze coraz mocniej. Do redakcji ppr.p...

To, co wydarzyło się 15 sierpnia w województwie opolskim, wstrząsnęło środowiski...

Wśród najpopularniejszych gatunków lipca Kantar Polska wymienia pomidory, ziemni...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę