A_BIO_AGRO_950

Sertop - Kasza gryczana z pieczarkami i serem

27 października 2021
Sertop - Kasza gryczana z pieczarkami i serem

Składniki dla 2-3 osób:

  • 2 szklanki kaszy gryczanej

  • 30 dag pieczarek

  • 2 łyżki uniwersalnej przyprawy typu vegeta

  • 100 g serka topionego z borowikami Sertop

  • 2 duże cebule

  • masło

  • sól i pieprz do smaku

  • 4 łyżki natki pietruszki

 

Przygotowanie. Kaszę przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i zostawiamy w garnku, aby napęczniała.
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawę i smażymy całość ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony serek topiony i podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Gotową kaszę przesypujemy na patelnię i dokładnie mieszamy z pieczarkami. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!

 

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę