A_BIO_AGRO_950

Sertop – kiedy powstał serek topiony?

28 sierpnia 2020
Sertop – kiedy powstał serek topiony?

Pierwszy produkt stworzono w roku 1908 w Szwajcarii, próbując w ten sposób rozwiązać problem nadwyżki serów. W 1911r Gerber wyprodukował pierwszą partię serka topionego, a w 1917r. bracia Graf uruchomili pierwszą, europejską fabrykę produkującą serki na skalę masową. (źr. Wikipedia).

 


Historia serka topionego trwa już ponad 100 lat, z czego jego produkcją w Polsce od ponad 50-ciu lat zajmuje się właśnie SERTOP. - Podstawowym surowcem w produkcji serków topionych SERTOP są sery typu holenderskiego oraz sery typu szwajcarskiego – wyjaśnia Anita Kubarska Brand Manager w Sertop Sp. z o.o.



- Są one bazą nadającą typowy smak i aromat wyrobów. W ofercie firmy znajduje się cała gama zróżnicowanych smakowo i gramaturowo produktów, w tym Złoty Ementaler, produkowany od początku istnienia firmy.



 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę