SERTOP – Komunia bez laktozy

19 kwietnia 2018
SERTOP – Komunia bez laktozy

Maj to okres Komunii Świętych i uroczystych obiadów – imprez, podczas których coraz częściej przygotowujemy potrawy na bazie masła klarowanego. Nie tylko dlatego, że produkt ten umożliwia smażenie w wysokiej temperaturze, ale także ze względów zdrowotnych.

Wszechobecne alergie sprawiają bowiem, że coraz więcej osób nie toleruje laktozy i na sklepowych półkach szuka produktów, niezbędnych do przygotowania posiłków zgodnie ze swoimi wymaganiami.

Jest to powód, dla którego warto mieć ten produkt na półce sklepowej, bo dzięki temu przyciągniemy do naszego sklepu szersze grono klientów.

Dzięki masłu klarowanemu osoby z nietolerancją laktozy mogą usmażyć chrupiącego kurczaka, upiec wyśmienite ciasta, a nawet zrobić do nich pyszne, maślane masy kremowe, które smakiem nie różnią się od tych, przygotowanych na bazie masła tradycyjnego. Dzięki takiemu zabiegowi cała rodzina może zjeść ten sam posiłek.

 

Biuro prasowe Sertop / Aneta Będkowska Marketing Manager Sertop Sp. z o.o.


POWIĄZANE

Dwie strategie w ramach Europejskiego Zielonego Ładu – ochrony bioróżnorodności ...

Pomoc na restrukturyzację gospodarstw rolnych - pożyczki na spłatę zadłużenia zw...

Każda osoba związana zawodowo z transportem powinna znać podstawowe zasady związ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę