25 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Mleka, którego inicjatorem 15 lat temu była Organizacja do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO). W obchodach tego święta weźmie udział także tyski producent serków topionych, popularyzując wiedzę o wartościach odżywczych mleka i jego przetworów.
– Mleko posiada mnóstwo składników dobroczynnie działających na zdrowie człowieka: łatwo przyswajalne białko, tłuszcz, witaminy i mikroelementy takie jak: fosfor, magnez czy wapń, pozytywnie wpływający na nasze kości – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o.
– Jego codzienne spożycie zbawiennie działa na nasze zdrowie, nawet w przypadku osób nietolerujących laktozy, które w obecnych czasach mają do dyspozycji szeroką gamę produktów uwzględniających ich szczególne potrzeby. Przykładowo jednym z takich produktów jest masło klarowane nadające potrawom niepowtarzalny, maślany smak.
Biuro prasowe Sertop Sp. z o.o.