Sezon na grila trwa!

5 sierpnia 2016

Na grilla nigdy nie jest za późno! Co roku zachwyca nas wyjątkowymi walorami smakowymi, a sączące się na tarasach i ogródkach działkowych smużki dymu świadczą tylko o jednym – sezon grillowy w pełni! Pozwól sobie na odrobinę szaleństwa i sięgnij po grillowe rarytasy od JBB!

 Mięso z grilla, dzięki wytapianiu w wysokiej temperaturze, ma mniej tłuszczu od mięsa smażonego – jest zatem mniej kaloryczne. Zanim położymy mięso na grilla warto je wcześniej zamarynować. Sprawdzą się tu aromatyczne zioła, odrobina oliwy, czosnek, sól, a także szczypta ulubionych przypraw.

– Jeśli brakuje nam czasu na  wcześniejsze przygotowania, zaopatrzmy się w mięso surowe, przygotowane już do obróbki termicznej – zamarynowane w doskonałej jakości przyprawach i ziołach – poleca Ewa Mielnicka, PR Manager w firmie JBB. – Naszym klientom polecamy w takiej sytuacji gotowy Karczek Grillowy i Boczek Grillowy z serii Grill&Play, które zaskoczą doskonałą kompozycją smakową.

Grill jak sport narodowy

Świeże mięso, wzbogacone wysokiej jakości mieszanka ziół i przypraw może posłużyć za główny posiłek grillowej uczty. Pamiętajmy, aby przed podaniem, sprawdzić, czy mięso jest dobrze upieczone.

– Mięso z grilla jest chrupiące i wyróżnia się wyjątkowymi walorami smakowymi. Jest też zdrowe, bowiem dzięki krótkiej obróbce termicznej zachowuje większość swoich składników odżywczychprzekonuje Ewa Mielnicka, PR Manager w firmie JBB.Poza tym grill to jedna z niewielu okazji, kiedy nawet ktoś, kto nie zna się na sztuce kulinarnej, może zabłysnąć w towarzystwie. Przygotowanie potraw na grilla jest szybkie, proste, a dzięki bogatej ofercie producentów mięsa, za każdym razem możemy zaskoczyć czymś innym.

Pamiętaj! Aby serwowane potrawy były zdrowe i pozbawione szkodliwych substancji smolistych, podczas grillowania należy używać specjalnych tacek aluminiowych, z otworkami umożliwiającymi cyrkulację powietrza oraz wgłębieniami, w których zbiera się tłuszcz. Do żarzącego się węgla drzewnego (wyłącznie z drzew liściastych – iglaste wydzielają trujące opary) nie możemy dodawać żadnych produktów „ubocznych” z codziennego użytkowania, typu: stare kartki, deski, kartony, nawet jeśli wydaje nam się, że to tzw. produkty naturalne.

Wszystkie warunki spełnione? Zatem życzymy smacznego!



POWIĄZANE

Przed publikacją dokumentu analitycznego Komisji Europejskiej w sprawie przyszłe...

Przepisy o pracownikach sezonowych mają znacznie ułatwić przyjmowanie cudzoziemc...

Copa i Cogeca oraz ELO, ENA i ZVG przedstawiły w ubiegłym tygodniu swoje obawy z...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę