aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Dni Pyrlandii

5 września 2005

Z gzikiem, szynką, zasmażane i gotowane - jednym słowem ziemniaki na tysiąc sposobów. Do tego szare kluchy, ślepe ryby i pierogi - tego wszystkiego można było skosztować na III Dniach Pyrlandii w Poznaniu.

Pyrlandczycy już przyzwyczaili się do swojego święta. Chętnie przychodzą na Łęki, bo jak mówią to doskonała okazja nie tylko do zabawy, ale i do dobrego jedzenia.

Smakowite Dnii Pyrlandii już na stałe wpisały się w kalendaż poznańskich imprez. Tegoroczne zorganizowano pod hasłem Wielkopolanie Wielkopolsce.


POWIĄZANE

Minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski oraz podsekretarz stanu Adam...

Najlepsze praktyki  Jak informuje Główny Urząd Statystyczny w okresie od styczni...

Grad medali, pewniaki i zaskoczenia. Rozstrzygnięto konkurs WINOPL Dwa konkursow...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę