aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Dolnośląskie Perły przyznane

11 września 2015
 Podczas finału XV edycji wojewódzkiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów komisja konkursowa nominowała produkty i dania do ogólnopolskiej nagrody kulinarnej Perła 2015.

Spośród nominowanych prestiżową statuetkę w kategorii najlepszy regionalny produkt żywnościowy zdobyły:

  •     Ryczyński miód lipowy, Spiżarnia Miodowa Ewa Migocka, Oława                                             
  •     Cydr - jabłecznik z Trzebnicy, Noel Henryk Nowakowski, Trzebnica
  •     Piwo Sobótka Górka 16, Browarnia Sobótka Górka
  •     Ser kozi goleszański, Adam Kudłaty, Goliszów

W kategorii najlepsze danie i potrawa regionalna:

  •     Jagnięcina duszona z warzywami, Cynamonowa Kaffee Klub Doroty i Dariusza Słabickich z Radkowa.

Klucz do Polskiej Spiżarni dla Ośrodka

Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu otrzymał nagrodę Klucz do Polskiej Spiżarni, którą Kapituła Krajowa przyznaje osobom i instytucjom szczególnie zasłużonym w regionach dla wspierania kulinarnego dziedzictwa, promocji i budowy rynku produktów regionalnych, lokalnych i tradycyjnych.

Krajowy Finał Konkursu, polegający na uroczystości wręczenia statuetki Perły 2015 w Poznaniu, w czasie trwania Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra Food zaplanowano na 20 września.

Gratulujemy wszystkim laureatom.

POWIĄZANE

W dniach 7-9 maja br. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbędzi...

Minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski oraz podsekretarz stanu Adam...

Najlepsze praktyki  Jak informuje Główny Urząd Statystyczny w okresie od styczni...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę