 Największą atrakcją dla wszystkich łasuchów które odwiedzą dziś targi 
jest zapewne Wielkie Gotowanie. Podczas imprezy zorganizowanej przez 
Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz "Lato z Radiem" i miesięcznik "Moje 
gotowanie"  w największym garnku w Europie przygotowana zostanie wyborna 
zupa, która bezpłatnie skosztować będą mogli wszyscy zwiedzający.
Największą atrakcją dla wszystkich łasuchów które odwiedzą dziś targi 
jest zapewne Wielkie Gotowanie. Podczas imprezy zorganizowanej przez 
Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz "Lato z Radiem" i miesięcznik "Moje 
gotowanie"  w największym garnku w Europie przygotowana zostanie wyborna 
zupa, która bezpłatnie skosztować będą mogli wszyscy zwiedzający. 
Rozmawialiśmy z głównym kucharzem, panem Robertem Sową, który jest szefem kuchni w restauracji Jan III Sobieski a także kucharzem polskiej reprezentacji w piłce nożnej. Dziś natomiast pełni funkcję nadwornego kucharza poznańskich targów.
Jaki jest przepis na "Kociołek Poznański"?
 Chciałem zaznaczyć, że nic nie ściemniamy i nie gotujemy z zupy w proszku, 
ponieważ produkty użyte do kociołka są całkowicie polskie. W sumie zużyliśmy 
2151 kg "materiału"
Chciałem zaznaczyć, że nic nie ściemniamy i nie gotujemy z zupy w proszku, 
ponieważ produkty użyte do kociołka są całkowicie polskie. W sumie zużyliśmy 
2151 kg "materiału"  
- bulionu drobiowo-wołowego - 80 kg
- słodkiej kapusty - 400 kg
- 
wędzonki - 500 kg
- ziemniaków - 500 kg
- warzyw: marchwi, selera, 
pietruszki - 500 kg
- przypraw: soli, pieprzu, liści laurowych - 20 kg
- 
magii - 16 l
- octu - 20 l.
- czosnku - 10 kg
- czuszki - 5 kg
- 
przecieru pomidorowego - 100 kg. 
 Mamy nadzieję, że wszystkim nasz wyrób będzie smakował, tym bardziej, 
że dziś jest zimno a to jest zupa idealna na taką pogodę.
Mamy nadzieję, że wszystkim nasz wyrób będzie smakował, tym bardziej, 
że dziś jest zimno a to jest zupa idealna na taką pogodę.  
Dziękujemy za rozmowę.
A wszystkich zapraszamy na targi, gdzie można zjeść to pyszne danie.
Smacznego!