aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Polski Producent Żywności

4 kwietnia 2003


Regulamin Konkursu                Formularz zgłoszeniowy

Wicemarszałek Województwa Dolnośląskiego zaprasza do udziału w VII edycji Konkursu Polski Producent Żywności.

Zgłoszenia kandydatów, zgodnie z regulaminem, przyjmowane będą do dnia 5 kwietnia 2003r. na formularzach zgłoszeniowych.

Konkurs "Polski Producent Żywności" jest inicjatywą Stowarzyszenia im. Eugeniusza Kwiatkowskiego w Poznaniu, pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wydział Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Wojewódzkiego Dolnośląskiego pełni rolę organizatora konkursu na szczeblu regionalnym. Kapituła Wojewódzka Konkursu nominuje firmy i ich produkty do tytułu "Polski Producent Żywności", natomiast finał odbywa się corocznie w trakcie Międzynarodowych Targów POLAGRA w Poznaniu.

Celem konkursu na szczeblu regionalnym jest promowanie rodzimej produkcji żywności, wyłonienie najlepszych polskich producentów, także w grupie małych i średnich przedsiębiorstw. Inicjatywnie towarzyszy życzliwe zainteresowanie mediów lokalnych, w tym telewizji i prasy branżowej.

Zgłoszenia prosimy przesyłać do Wydziału Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego, Wybrzeże J. Słowackiego 12-14, 50-411 Wrocław, osoba kontaktowa – Iwona Chełmecka 071/ 374-93-98, fax 071/ 374-93-15, e-mail: iwona.chelmecka@umwd.pl

Dotychczas odbyło się 6 edycji inicjatywy, z czego Województwo Dolnośląskie uczestniczyło w czterech ostatnich:

VI edycja konkursu „Polski Producent Żywności 2002”

Nominacje Kapituły Wojewódzkiej:

  • Wytwórnia Wyrobów Gastronomicznych Małgorzata Kupska - „Gołąbki z ryżem i mięsem” i „Pierogi ruskie”.
  • Kompania Spirytusowa Wratislawia Polmos Wrocław – „Krakus Premium”
  • ZHiPOW Ścinawa – „Patisony konserwowe”
  • PPO Siechnice – „Pomidory szklarniowe”
  • PPH – „Chleb góralski”

Kapituła Ogólnopolska przyznała tytuł "Polski Producent Żywności 2002" za produkt „Krakus Premium” Kompania Spirytusowa Wratislawia Polmos Wrocław.

V edycja konkursu "Polski Producent Żywności 2001"

Nominacje Kapituły Wojewódzkiej:

  • PR-S "FROMAKO" - "Złoty deser jogurtowy" oraz "Jogurt śniadaniowy z musli"
  • ZPS "RAG" - "Paluszki"
  • WWC "DOTI" - "Bombonierka owocowa"
  • Piekarnictwo H.Skibicki, K.Seredyszyn, M.Skibicki - "Chlebek żytni Buni"
  • ZHiPO-W "ŚCINAWA" - "Sałatka z buraków czerwonych"

Kapituła Ogólnopolska przyznała tytuł "Polski Producent Żywności 2001" za produkt „Jogurt śniadaniowy z musli" PRS Fromako Komarno.

IV edycja konkursu "Polski Producent Żywności 2000"

Nominacje Kapituły Wojewódzkiej:

  • POiW "Anna", Bierutów - "Sok pomidorowo-selerowy"
  • ZHiPW "Ścinawa" - "Ogórki korniszony"
  • OSM "Dagny", Strzelin - "Jogurt pitny owocowy
  • ZPM "Tarczyński", Trzebnica - "Polędwica łososiowa z indyka"
  • SM "Demi", Góra - "Śmietanka w proszku do kawy "Stefanka"

Kapituła Ogólnopolska przyznała tytuł "Polski Producent Żywności 2000" produktom: Polędwica łososiowa z indyka"

III edycja "Polski Producent Żywności 1999"

Nominacje Kapituły Wojewódzkiej:

  • ZPM "Polwica" Sp. z o. o. w Domaniowie - "Szynka pieczona Polwicka
  • PR-S "FROMAKO" S.C. w Komarnie - "BIO-JOGURT-Jagusia"
  • ZPNO Sp. z o. o. w Burkatowie - "Olej Sudecki"

Kapituła Ogólnopolska przyznała tytuł "Polski Producent Żywności 1999" za produkt Szynka pieczona Polwicka".


POWIĄZANE

Minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski oraz podsekretarz stanu Adam...

Najlepsze praktyki  Jak informuje Główny Urząd Statystyczny w okresie od styczni...

Grad medali, pewniaki i zaskoczenia. Rozstrzygnięto konkurs WINOPL Dwa konkursow...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę