Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Smaki Małopolski w Łącku

3 grudnia 2015
W najbliższy weekend  tj.  12-13 maja w Łącku  czeka nas kolejne spotkanie ze smakami Małopolski. Podczas dorocznego Święta kwitnącej jabłoni wszyscy mieszkańcy Kotliny Łąckiej oraz liczni goście będą  bowiem mieli okazję do posmakowania małopolskich produktów regionalnych. Będzie można  spróbować  oscypka, bryndzy podhalańskiej, chleba prądnickiego, obwarzanków krakowskich, suskiej sechlońskiej, kiełbasy lisieckiej, karpia zatorskiego czy rodzimych dla tych stron jabłek łąckich.
Jak udało się nam dowiedzieć poza możliwością degustacji naszych małopolskich produktów regionalnych przy stoisku Województwa Małopolskiego odbywać będą się liczne konkursy i quizy dla publiczności, które związane będą z zarejestrowanymi rodzimymi produktami regionalnymi. Całość prezentacji dopełnią skecze sceniczne na temat prowadzonej przez Unię Europejską polityki jakości wyróżniania produktów żywnościowych.


POWIĄZANE

Za miesiąc, bo 31 lipca, w regionie Kostanaj odbędzie się największa konferencja...

Po prawie 100 dniach podróżowania po kraju i bezpośrednich spotkań z setkami rol...

Drugi dzień Europejskiego Forum Rolniczego upłynął pod znakiem intensywnych dysk...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę