aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Tu wszystko toczy się wokół jabłek...

11 lipca 2018
Tu wszystko toczy się wokół jabłek...
Newseria Lifestyle

Tłoczą, musują, przecierają, ale przede wszystkim uprawiają jabłka. Wiedza o tych owocach w ich rodzinie przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Ich doświadczenie, pasja oraz miłość do sadu pozwoliła stworzyć nową markę na polskim rynku.

Wszystko zaczęło się w Śmiłowicach

W niewielkiej miejscowości na Kujawach w 1905 roku Józef Jędrzejewski zaczął uprawiać warzywa, a następnie owoce. W jego ślady poszły kolejne pokolenia, które przez następny wiek sukcesywnie rozwijały rodzinne uprawy. Dziś skupiają się one przede wszystkim wokół jabłek, a sadu dogląda osobiście najmłodsze pokolenie  - Adam Jędrzejewski i Paweł Szeroczyński.

Sad przyjazny pszczołom

Sad w Śmiłowicach to wyjątkowe miejsce przyjazne pszczołom. Kiedy to tylko możliwe, sadownicy sięgają po naturalne sposoby ochrony, a z zaprzyjaźnionymi pszczelarzami rozmawiają na temat potrzeb pszczół i razem szukają nowych rozwiązań wspierających ich pracę. Projektowanie specjalnych pasów zieleni, czy wstawianie tak zwanych hoteli dla dzikich pszczół to tylko część działań, które pozwalają ograniczać ingerencję w naturalny ekosystem sadu w Śmiłowicach.

Wartość tkwi w prostocie

Bracia Sadownicy wierzą, że to, co naturalne nie wymaga ulepszania. Używają tylko tego, co dobrze znają. Mają zaufanie do sadu i natury – to właśnie ona podpowiada najlepsze smaki.

W naszych sadach jabłka dojrzewają zgodnie z kalendarzem dyktowanym przez naturę. Wiemy, że dzięki pasji, doświadczeniu i wiedzy oferujemy doskonałe owoce, soki i napoje. Wierzymy, że z przyjemnością sięgną po nie wszyscy, którzy przykładają wagę do jakości jedzenia i nie chcą rezygnować z pełnowartościowych produktów, mimo nieustannego „życia w biegu” – mówi Adam Jędrzejewski, współtwórca marki Bracia Sadownicy.

Według Braci Sadowników najlepszą przekąską jest pyszne, świeże i dojrzałe jabłko – zrywane ręcznie i oczywiście niewoskowane. Są pakowane w poręczne tekturowe tacki, zabezpieczone delikatną siatką.

Bracia Sadownicy tworzą również soki i napoje z jabłek, wzbogacone smakami z polskich sadów i ogrodów, takimi jak: agrest, pigwa, kwiat bzu, porzeczka czy marchewka. Tłoczone Jabłko, czyli 100% sok tłoczony na zimno oraz Musujące Jabłko, świeżo tłoczony sok z odrobiną wody i bąbelków - wszystkie mają prosty skład, bez dodatku cukru, barwników i konserwantów. Bo to, co najlepsze, płynie z natury.

 

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

Projektowanie ogrodów to piękna pasja, a jednocześnie cenna umiejętność. Pozwala...

Jak na razie, jedynym dokumentem pod którym podpisała się strona rządowa są usta...

Parlament UE przyjął nowe przepisy, które sprawią, że opakowania staną się bardz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę