Jest zgoda Komisji Europejskiej na uruchomienie rezerwy restrukturyzacyjnej. Dzięki prawu do wyprodukowania dodatkowych 416 tysięcy ton mleka rolnicy w przyszłym roku raczej nie zapłacą kar za przekroczenie mlecznych limitów.
Podstawą podjęcia przez Komisję Europejską decyzji o uruchomieniu rezerwy restrukturyzacyjnej dla Polski była pozytywna ocena raportu nt. restrukturyzacji polskiego sektora mleczarskiego w latach 2000 – 2005 przedłożonego Komisji Europejskiej ...
416 mln kg mleka może w postaci limitów produkcyjnych dać rolnikom Agencja Rynku Rolnego. Komitet Zarządzający ds. Mleka w Brukseli wyraził zgodę na uruchomienie mlecznej rezerwy. ARR czeka na opublikowanie decyzji przez Komisję Europejską. ...
Komisja Europejska wyraziła zgodę na uruchomienie dla Polski tzw. rezerwy restrukturyzacyjnej zwiększającej hurtową kwotę mleczną o 416 tys. ton mleka. W czwartek na forum Komitetu Zarządzającego ds. Mleka i Przetworów Mlecznych przyjęte ...
Skończył się rok kwotowy, zaczęły się podsumowania. Uwaga dostawcy bezpośredni. Już za 4 dni czyli w poniedziałek kończy się termin składania sprawozdań rozliczających rok kwotowy 2005/2006
Polska będzie musiała wpłacić do unijnej kasy nawet 150 mln zł za przekroczenie limitu mlecznego. Rolnicy i mleczarnie chcą, aby Komisja Europejska rozłożyła spłacanie na raty
Polska będzie musiała zapłacić karę za przekroczenie kwoty mlecznej - powiedział wczoraj wicepremier i minister rolnictwa Andrzej Lepper. - Jeśli chodzi o mleko, sytuacja jest niedobra. Kwota będzie na pewno przekroczona. Tę karę, jaką będzie trzeba ...
W sklepach pojawiły się śmietanki marki „łaciate” w nowej szacie graficznej. Nowe śmietanki o pojemności 0,2 i 0,5 litra zachowują jak dotychczas kolorystykę w trzech grupach: zieloną – śmietanki do kawy, żółtą - do zup i sosów oraz ...
Mlekpol znajduje się w gronie największych przedsiębiorstw w Polsce – na liście 500 dziennika „Rzeczpospolita” grajewska spółdzielnia uplasowała się na 134 pozycji. Jest to awans o 14 oczek w porównaniu z ubiegłoroczną listą (148) i ...