Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia jabłka, gruszki i borówki. Najbardziej wzrosło spożycie borówki i malin. W przypadku borówki wzrost il...
Twaróg, nazywany inaczej białym serem, jest jednym z najstarszych produktów mleczarskich, a jego historia sięga kilku tysięcy lat wstecz. Obecnie twaróg jest je...
Które warzywa jemy w lutym najchętniej? - badania Kantar Wśród najpopularniejszych gatunków lutego Kantar wymienia ziemniaki, cebulę i pomidory. W porównaniu do...
Ma przyjemny smak i niepowtarzalny aromat. W zależności od czasu zaparzania może dodawać energii lub przynosić przyjemne odprężenie. Pozytywnie działa na nasze ...
Trudności z zasypianiem stały się niestety dość powszechne. Powody, dla których trudno nam zasnąć lub wybudzamy się w nocy, pozostają wciąż w obrębie zainteres...
Badania naukowe dostarczają wciąż nowych danych na temat profilaktyki i wsparcia w terapii różnych schorzeń za pomocą odpowiedniej diety i suplementacji, w tym ...
Na początku tego miesiąca wystartowała nowa odsłona strony internetowej ogólnopolskiego programu „Mamy kota na punkcie mleka” – projektu skierowanego do dzieci ...
Za nami już przeszło 6 tygodni nowego roku. Wraz z jego początkiem wiele osób zdecydowało się na podjęcie zmian w dotychczasowym życiu. Postanowienia noworoczne...
Nowe badania „Polska wieś i rolnictwo 2022” pokazują, że Polacy chcą kupować krajowe produkty. Świadczy o tym chociażby rosnąca popularność oznaczenia „Produkt ...