Jak Polacy jedzą śniadania: w domu, na mieście czy z dostawą pod drzwi? Poranki Polaków zmieniają się szybko. Nie tylko kawa na wynos, ale i kubełek skrzyde...
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS) rozpoczyna sezon kontroli świeżych owoców i warzyw. „Naszym celem jest szybkie reagowanie na ws...
Przekąski są niezwykle ważnym posiłkiem w ciągu dnia, co potwierdzają badania. Aż 2/3 Polaków przyznaje się do tego, że podjada między posiłkami[1]. Najczęściej...
4 proste przekąski, które urozmaicą każde grillowanie Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, dlatego czas pomyśleć o menu. Na pewno nie powinno zabraknąć w...
Nowoczesna technologia, innowacyjne podejście i niezwykła precyzja w naważaniu. Dzięki urządzeniom Ishida firma Rab Jażyniec nie tylko sprostała globalnym wyzwa...
Oświadczenie Sekretarz Rollins w sprawie dobrowolnego usunięcia sztucznych barwników z krajowego programu szkolnych obiadów przez przemysł mleczarski (Waszyngto...
„Bitwa Regionów” to konkurs kulinarny, który promuje bogactwo lokalnych smaków oraz dziedzictwo kulinarne Polski. W wydarzeniu mogą wziąć udział Koła Gospodyń W...
W Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa trwa kolejny nabór wniosków skierowany do hodowców pszczół. Do każdego pnia, który przezimował, mogą oni otr...
Biuro ds. Sztucznej Inteligencji Komisji Europejskiej ogłosiło rozpoczęcie konsultacji publicznych dotyczących unijnej strategii wdrażania AI – Apply AI Strateg...
Monitorowanie zdrowia roślin odgrywa kluczową rolę w rolnictwie, pomagając rolnikom w terminowym identyfikowaniu problemów, takich jak choroby, szkodniki, niedo...