Europejska Sieć na rzecz Zrównoważonego Rozwoju (European Sustainable Development Network − ESDN) uruchomiła platformę informacyjno-promocyjną, w ramach której ...
W minionym roku Polska według danych Eurostat wyeksportowała w sumie o 4% więcej pieczarek niż w roku 2015. W roku 2016 wysłaliśmy za granicę około...
W dniach 9 - 14 kwietnia 2017 r., w ramach realizacji działań promujących polskie artykuły rolno-spożywcze, Agencja Rynku Rolnego przy współpracy z Wydziałem...
Na początku kwietnia zasiewy buraków cukrowych na Ukrainie wyniosły 194,4 tys. hektarów, co odpowiada około 60% planowanego areału. Rok wcześniej zasiewy były...
Niemal każdy produkt spożywczy oraz napój ma w swoim składzie aromaty spożywcze. W przetwórstwie przemysłowym stosuje się je z prostego powodu: wpływają na...
Zielony groszek to doskonałe warzywo, które pomoże nam szybko uzupełnić niedobory witamin i minerałów. Ma doskonały wpływ na nasze zdrowie i urodę. Jest bogaty...
Wraz z rozkwitem wiosny, rozpoczyna się wysoki sezon ślubny. Organizacja tego wyjątkowego dnia spędza sen z powiek prawie każdej Parze Młodej. Suknia, gar...
Konferencja agencji płatniczych państw Grupy Wyszehradzkiej oraz Rumunii, Bułgarii i Słowenii rozpocznie się w poniedziałek 24 kwietnia br. w Rzeszowie. Ucze...
Do 2019 r. w miejscowości Potęgowo w powiecie słupskim (Pomorskie) ma być zbudowana ekologiczna sieć ciepłownicza. Ciepło do budynków dostarczy pobliska bio...
Portugalia zanotowała w ubiegłym roku rekordową produkcję trzciny cukrowej; zwiększyła się ona o ponad 22,5 proc., osiągając poziom...