Zbiory rzepaku w UE w br. oceniane są obecnie na 19,96 mln ton, co oznacza 10,6% spadek o 2,36 mln ton poniżej poziomu z 2015 roku (22,3 mln ton) oraz poniżej...
Według danych Komisji Europejskiej, w pierwszych trzech kwartałach 2016 r. unijny wywóz jaj i przetworów jajecznych (w ekwiwalencie jaj, bez jaj wylęgowych) do ...
Zespół ds. Monitoringu Zasobów Rolnych (MARS) Komisji Europejskiej w swoim październikowym raporcie oszacował plony kartofli w UE w 2016 roku na średnio...
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) opublikował raport dotyczący pozostałości środków ochrony roślin w żywności dostępnej w Europie. Wyniki ba...
Samochody bez kierowcy będą do 2030 roku stanowić około 25 proc. pojazdów przewożących pasażerów w krajach rozwiniętych - ocenia firma Gartner. Już teraz proto...
Sejm znowelizował we wtorek ustawę o wspieraniu rozwoju obszarów wiejskich z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego. Nowe przepisy mają ułatwić i przy...
Od roku szkolnego 2017/2018 dwa unijne programy mleko w szkole i owoce w szkole będą połączone - poinformował PAP prezes Agencji Rynku Rolnego Łukasz Hołubowski...
Ceny jaj u producentów w ciągu ostatnich kilku tygodni dramatycznie wzrosły. Odbiorcy hurtowi płacą za jaja o około 50 procent więcej niż w pierwszych dniach pa...
Najlepsze polskie produkty: tradycyjne wędliny, domowe sery, potrawy wigilijne, pieczywo, ciasta, miody, a także ekologiczne soki i przetwory owocowe będzie moż...