aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1
aaaaaaaaKongres Mięsny

Rynek Elizówka - 29-04-2008

29 kwietnia 2008
 
Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 29.04.2008

Lp. Produkt Jm Cena min. Cena max. średnia cena średnia cena z poprzed-niego notowania 25.04 Różnica
warzywa
1 bakłażan kg 7,00 7,20 7,10 6,30 0,80
2 botwina pęczek 1,20 1,50 1,35 1,90 -0,55
3 brokuł szt. 2,40 3,00 2,70 2,70 0,00
4 burak czerwony kg 0,80 1,20 1,00 1,10 -0,10
5 cebula kg 1,00 1,20 1,10 1,10 0,00
6 cebula czerwona kg 1,40 2,00 1,70 1,80 -0,10
7 cukinia kg 5,00 5,00 5,00 6,50 -1,50
8 czosnek kg 6,00 8,00 7,00 6,00 1,00
9 kalafior szt. 5,33 6,00 5,67 6,35 -0,68
10 kalarepa szt. 1,50 1,50 1,50 1,55 -0,05
11 kapusta biała kg 1,36 2,00 1,68 1,46 0,22
12 kapusta biała młoda szt. 4,60 6,00 5,30

13 kapusta czerwona kg 1,00 1,40 1,20 0,90 0,30
14 kapusta kiszona kg 1,60 1,80 1,70 1,70 0,00
15 kapusta pekińska kg 5,00 5,60 5,30 5,30 0,00
16 kapusta pekińska młoda kg 4,00 5,20 4,60

17 kapusta włoska kg 3,00 3,00 3,00 2,55 0,45
18 koper pęczek 0,80 1,00 0,90 0,90 0,00
19 marchew kg 0,80 1,50 1,15 0,85 0,30
20 natka z pietruszki pęczek 0,80 0,80 0,80 0,90 -0,10
21 ogórek gruntowy kg 6,00 6,00 6,00 9,00 -3,00
22 ogórek kiszony kg 4,50 6,00 5,25 5,05 0,20
23 ogórek krótki kraj. kg 4,50 5,00 4,75 5,00 -0,25
24 papryka czerwona imp. kg 12,00 16,00 14,00 13,50 0,50
25 pietruszka kg 4,00 5,00 4,50 4,00 0,50
26 pomidor imp. kg 4,31 5,40 4,86 5,70 -0,84
27 pomidor kraj. kg 5,00 6,50 5,75 6,10 -0,35
28 por kg 2,00 3,50 2,75 2,60 0,15
29 rzepa biała kg 2,40 2,50 2,45 2,30 0,15
30 rzepa czarna kg 1,00 1,00 1,00 1,10 -0,10
31 rzodkiewka pęczek 1,00 1,60 1,30 1,40 -0,10
32 sałata szt. 0,80 1,40 1,10 1,33 -0,23
33 sałata lodowa imp. szt. 3,00 3,50 3,25 2,75 0,50
34 seler kg 1,20 2,00 1,60 1,80 -0,20
35 szczypior szt. 0,50 0,50 0,50 0,45 0,05
36 szparagi pęczek 4,50 4,50 4,50

37 ziemniak kg 0,33 0,40 0,37 0,42 -0,05
38 ziemniak młody importowany kg 1,84 2,10 1,97 2,06 -0,09
grzyby
1 pieczarka kg 5,00 5,00 5,00 5,00 0,00
owoce
1 ananas szt. 3,00 7,00 5,00 4,05 0,95
2 arbuz kg 3,00 3,30 3,15 3,25 -0,10
3 awokado szt. 1,82 2,50 2,16 2,75 -0,59
4 banany kg 3,06 3,33 3,20 3,61 -0,41
5 brzoskwinie imp. kg 8,07 8,07 8,07 10,00 -1,93
6 cytryny kg 6,80 7,36 7,08 6,90 0,18
7 grapefruity kg 3,88 5,00 4,44 4,25 0,19
8 gruszka imp. kg 3,60 5,00 4,30 4,30 0,00
9 jabłka Eliza kg 3,00 3,00 3,00 3,00 0,00
10 jabłka Gloster kg 1,80 3,00 2,40 2,77 -0,37
11 jabłka Jonica kg 3,00 3,00 3,00 2,84 0,16
12 jabłka Ligol kg 3,20 3,20 3,20 3,17 0,03
13 jabłka Sampion kg 3,20 3,20 3,20 3,17 0,03
14 kiwi kg 3,60 7,50 5,55 5,15 0,40
15 mandarynki kg 4,00 5,00 4,50 4,25 0,25
16 orzechy laskowe kg 8,00 9,00 8,50 8,50 0,00
17 pomarańcze kg 3,30 3,80 3,55 3,45 0,10
18 rabarbar kg 3,00 3,00 3,00

19 truskawki kg 7,50 10,00 8,75 9,00 -0,25
20 winogrona białe kg 5,34 8,45 6,90 7,63 -0,73
21 winogrona ciemne kg 4,40 7,12 5,76 7,34 -1,58
art. spożywcze
1 chleb regionalny 0,5 kg 1,50 1,50 1,50 1,50 0,00
2 cukier kg 2,20 2,73 2,47 2,49 -0,02
3 dorsz (filet mrożony) kg 10,50 11,65 11,08 11,08 0,00
4 fasola Jaś duży kg 7,00 9,00 8,00 8,00 0,00
5 fasola Jaś karłowy kg 4,00 4,00 4,00 3,90 0,10
6 groch łupany kg 2,00 2,00 2,00 2,20 -0,20
7 jaja szt. 0,18 0,35 0,27 0,27 0,00
8 karczek kg 11,43 12,00 11,72 12,08 -0,36
9 kiełbasa zwyczajna kg 5,00 8,99 7,00 7,00 0,00
10 kurczak kg 5,93 6,06 6,00 5,37 0,63
11 makrela wędzona kg 9,00 9,50 9,25 9,25 0,00
12 masło Extra 200 g 2,35 2,70 2,53 2,58 -0,05
13 panga (filet mrożony) kg 7,50 8,24 7,87 7,87 0,00
14 płaty śledziowe solone kg 8,00 8,00 8,00