Świeże warzywa i owoce będą drożały

22 grudnia 2015
Świeże jedzenie jest bardziej narażone na podwyżki cen surowców i energii, które stanowią mniejszy procent kosztów żywności przetworzonej - mówi France Caillavet, dietetyczka z Narodowego Instytutu Badań Rolniczych w Paryżu.

Rosnące we Włoszech koszty makaronu, chleba, owoców i warzyw sprawiają, że coraz więcej osób nie stać na słynną śródziemnomorsą zdrową dietę. Włosi coraz częściej jedzą tanią przetworzoną żywność, z dużą ilością tłuszczu, cukru i soli.

POWIĄZANE

Kolejny tydzień sierpnia nie rozczarowuje odwiedzających stacje benzynowe kierow...

Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych wystąpił 10 sierpnia 2022 r. do Wicepremiera...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę