Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 13.11.2015

16 listopada 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 10.11    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        3,9    4    3,95    4    -0,05
2    .rucola    opakowanie 100g    3,9    4    3,95    4    -0,05                                                                           
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,9    4    3,95    4    -0,05
4    bakłażan    kg    4    7    5,5    6    -0,5
5    brokuł    szt.    2    3    2,5    2,5    0
6    brukselka    kg    5    5    5    5    0
7    burak czerwony    kg    1    1    1    1    0
8    cebula    kg    1,2    1,4    1,3    1,35    -0,05
9    cebula cukrowa    kg    3    3,2    3,1    3,1    0
10    cebula czerwona    kg    2    2,4    2,2    2,2    0
11    cebula czosnkowa    kg    3    4    3,5    3,6    -0,1
12    cukinia    kg    9    10,6    9,8    9,5    0,3
13    czosnek    szt.    0,3    1,5    0,9    1,05    -0,15
14    dynia    kg    2    2    2    2    0
15    kalafior    szt.    3,5    3,5    3,5    3,5    0
16    kapusta biała    kg    0,92    0,92    0,92    0,95    -0,03
17    kapusta biała    szt.    2,5    2,8    2,65    2,75    -0,1
18    kapusta czerwona    kg    1,5    2    1,75    1,6    0,15
19    kapusta kiszona    kg    2,2    2,4    2,3    2,3    0
20    kapusta pekińska    kg    2    2,4    2,2    2,3    -0,1
21    kapusta włoska    szt.    2,5    3    2,75    3    -0,25
22    koper    pęczek    0,8    1    0,9    0,95    -0,05
23    marchew    kg    1,3    1,5    1,4    1,45    -0,05
24    natka z pietruszki    pęczek    0,7    1    0,85    0,9    -0,05                                                                          
25    ogórek    kg    6    7    6,5    6,25    0,25
26    ogórek długi imp.    kg    5,5    6,5    6    5,9    0,1
27    ogórek gruntowy    kg    5    8    6,5    7,5    -1
28    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    5,05    -0,3
29    ogórek krótki imp.    kg    4,2    4,4    4,3    4,4    -0,1
30    papryka biała    kg    2    2    2        
31    papryka czerwona    kg    4    6,4    5,2    5,75    -0,55
32    papryka czerwona imp.    kg    6,4    7    6,7    6,5    0,2
33    papryka zielona    kg    2    2,6    2,3        
34    pietruszka    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
35    pomidor    kg    2,5    4,1    3,3    3,55    -0,25
36    pomidor malinowy    kg    5,8    7    6,4    5    1,4
37    por    szt.    1,5    1,8    1,65    1,65    0
38    por    kg    3    3,5    3,25    3,2    0,05
39    rzepa biała    kg    2,4    2,7    2,55    2,85    -0,3
40    rzepa czarna    kg    2    2    2    2    0
41    rzodkiewka    pęczek    1    1,6    1,3    1,28    0,02
42    sałata    szt.    1,8    2,9    2,35    2,25    0,1
43    sałata lodowa    szt.    3,5    4,3    3,9    4    -0,1
44    seler    kg    3    3,6    3,3    3,3    0
45    seler naciowy    szt.    3    3    3    3,3    -0,3
46    szczypior    szt.    0,6    1    0,8    0,9    -0,1                                                                                       
47    włoszczyzna    pęczek    2,4    2,6    2,5    2,5    0
48    ziemniak    kg    0,8    1    0,9    0,85    0,05

grzyby                            
1    boczniak    kg    11    11    11    11    0
2    pieczarka    kg    5    5,5    5,25    5,4    -0,15

owoce                            
1    ananas    szt.    6    7    6,5    6,5    0
2    arbuz    kg    4    4    4    4    0
3    awokado    szt.    3    4,5    3,75    3,25    0,5
4    banany    kg    3,2    3,8    3,5    3,55    -0,05
5    cytryny    kg    4,6    5    4,8    5,5    -0,7
6    grapefruity    kg    3,8    6,2    5    5    0
7    gruszka Lukasówka    kg    2    3    2,5    3    -0,5
8    gruszki Konferencja    kg    2    4,1    3,05    3,75    -0,7
9    jabłka Alwa    kg    1,67    1,8    1,74    1,5    0,24
10    jabłka Bohemia Gold    kg    1,87    1,87    1,87    1,67    0,2
11    jabłka Boiken    kg    1    1,33    1,17    1,5    -0,33
12    jabłka Boskoop    kg    1,33    2    1,67    1,94    -0,27
13    jabłka Decosta    kg    1,67    1,73    1,7    1,5    0,2
14    jabłka Eliza    kg    1,33    1,8    1,57    1,5    0,07                                                                                    
15    jabłka Gloster    kg    1,67    1,8    1,74    1,9    -0,16                                                                  
16    jabłka Golden Delicious    kg    1,67    2    1,84    1,5    0,34
17    jabłka Jonagold    kg    1,67    1,73    1,7    1,77    -0,07
18    jabłka Ligol    kg    1,67    1,8    1,74    1,77    -0,03
19    jabłka Lobo    kg    1,33    1,93    1,63    1,84    -0,21
20    jabłka Malinowa    kg    1,33    2    1,67    2    -0,33
21    jabłka Mutsu    kg    1,87    1,87    1,87    1,5    0,37
22    jabłka Prince    kg    1,73    1,93    1,83    1,57    0,26
23    jabłka Rubin    kg    1,73    2    1,87    1,5    0,37
24    jabłka Rubinola    kg    1    2    1,5    1,5    0
25    jabłka Rubinstar    kg    1,67    1,67    1,67    1,5    0,17
26    jabłka Sampion    kg    1,67    1,93    1,8    1,44    0,36
27    kiwi    kg    2,7    6    4,35    4,8    -0,45
28    limonka    kg    10,5    11,75    11,13    10,88    0,25
29    żurawina    kg    17    17    17    17    0
30    mandarynki    kg    3,5    5,6    4,55    4,65    -0,1
31    orzechy laskowe    kg    10    12    11    10    1
32    orzechy włoskie    kg    9    9    9    7    2
33    pomarańcze    kg    3,75    5    4,38    4,1    0,28
34    Pomelo    szt.    4,5    5    4,75    4,75    0
35    winogrona białe    kg    5,8    6,8    6,3    6,05    0,25
36    winogrona ciemne    kg    5,8    7,9    6,85    6,3    0,55
                                                                                                                                                                         
art. spożywcze                            
1    cukier    kg    2,35    2,6    2,48    2,45    0,03
2    dorsz (filet mrożony)    kg    23,2    24    23,6    23,6    0
3    fasola drobna Aura    kg    5,6    6    5,8    5,8    0
4    fasola Jaś duży    kg    13    16    14,5    14,5    0
5    fasola Jaś karłowy    kg    4,6    5    4,8    5    -0,2
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    11,03    12,6    11,82    11,25    0,57
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,9    11,03    8,47    8,27    0,2
10    kurczak    kg    6,5    6,8    6,65    6,55    0,1
11    mak    kg    10    11    10,5    10,5    0
12    makrela wędzona    kg    10,5    11,3    10,9    10,9    0
13    masło Extra    200 g    3,15    3,97    3,56    3,64    -0,08
14    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,75    0
16    schab b/kości    kg    12,9    15,6    14,25    14,1    0,15
17    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75    9,75    0


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę