Claas_20.11.2020shiuz_750x100_1102020

Norweskie mięso zarażone?

3 marca 2006

Największy norweski producent i przetwórca mięsa jest podejrzewany o to, że sprzedaje produkty skażone bakteriami e-coli. Trwają badania. Pobrano 100 próbek. Połowę z punktów uboju, połowę ze sklepów. Na razie nie znaleziono bakterii.

Ale badania w laboratorium będą trwały nadal. Norweski urząd odpowiedzialny za bezpieczeństwo żywności ogłosił, że nie ma powodu do obaw i całość podejrzanych dostaw mięsa została wycofana. To, co pozostało w sklepach, będzie również dodatkowo przebadane.

Afera wybuchła po tym, jak siedmioro dzieci trafiło do szpitala z podejrzeniem zatrucia e-coli.


POWIĄZANE

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz zdecydowanie negatywnie ocenia propozycję...

W ostatnich tygodniach branża mięsna, a szczególnie hodowcy trzody chlewnej, są ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę