Rynek mięsny w pigułce

16 grudnia 2002

Na rynku ukazała się kolejna trzecia edycja Katalogu Przemysłu Mięsnego 2002/2003. Zbiera i systematyzuje ona dane na temat ponad 600 firm i przedsiębiorstw zajmujących się ubojem drobiu, trzody chlewnej, bydła lub przetwórstwem mięsa. Katalog wyróżńia się spośród innych istniejących na rynku tym, iż informacje w nim zawarte są podawane bezpośrednio od upoważnionych pracowników danych firm, więc zawiera tylko sprawdzone i pewne informacje. Nowością w tym wydaniu jest określenie stopnia dostosowania się zakładów do norm Unii Europejskiej.

Oprócz podstawowych danych teleadresowych, zawiera także szczegółowe informacje np. na temat nazwisk właścicieli, aktualnego kierownictwa, zdolności ubojowej i produkcyjnej, obrotu wypracowanego w ubiegłym roku, dodatkowych warunków sprzedaży, oferowanego asortymentu. Informacje o danej firmie są łatwe do odnalezienia ze względu na przygotowane indeksy – katalog zawiera podrozdziały: podział firm według nowych województw, wg formy działalności (ubój, przetwórstwo), wg rodzaju ubijanego żywca (drób, trzoda chlewna, bydło, kozy, konie, owce, inne oraz indeks alfabetyczny pełnych i skróconych nazw firm.

Katalog Przemysłu Mięsnego przeznaczony jest dla producentów żywca, przydatny jest w pracy każdej firmy branży mięsnej, niezastąpiony w działaniach marketingowca.

Informacje:
Pro Agricola Sp. z o.o.
11-036 Gietrzwałd 49
tel/fax 089 512 35 14, -15


POWIĄZANE

Rada Sektora Wołowiny zaprezentowała w piątek w ministerstwie rolnictwa ...

Uzgodnienie z konsorcjum banków wstępnych warunków finansowania...

Uważamy, że projekt prezydenta powinien rozwiązać problem kredytów frankowych - ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę