Szynka do koszyka

3 kwietnia 2003

Niektóre zakłady mięsne na kilka dni przed Wielkanocą ograniczą produkcję wątrobianek i pasztetowych. Ich miejsce zajmą tańsze niż w ubiegłym roku szynki, wędzone schaby i biała kiełbasa.

W porównaniu z ubiegłym rokiem niektóre ceny bardzo spadły. Rok temu głowa wieprzowa kosztowała 1,20 zł, w tym zaledwie 30-40 groszy za kilogram. Spadły też ceny wyrobów. Na przykład kiełbasa biała jest tańsza o 2 złote.

I choć ceny u producentów spadają, w sklepach tego nie widać.


POWIĄZANE

Sokołów S.A. sfinalizował kolejną inwestycję, której celem jest minimalizacja wp...

  Jak poinformował Główny Inspektoroat Weterynarii, dzięki staraniom Głównego Le...

Większość chłodni składowych wysłała do swoich klientów komunikaty opierające si...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę