nazwa produktu | jedn. | cena max. | cena min. | cena śred. |
jogurt owocowy kubek PS 150 g | zł /opak | 0,90 | 0,43 | 0,69 |
jogurt owocowy kubek PS 450 g | zł /opak | 1,87 | 1,54 | 1,69 |
jogurt owocowy kubek PS 500 g | zł /opak | 1,90 | 0,69 | 1,58 |
kefir kubek PS 200 g | zł /opak | 0,72 | 0,47 | 0,59 |
kefir kubek PS 450 g | zł /opak | 1,06 | 0,67 | 0,93 |
kefir kubek PS 500 g | zł /opak | 1,56 | 0,85 | 1,12 |
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. | zł /kg | 13,37 | 6,02 | 9,33 |
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg | zł /kg | 10,27 | 5,35 | 7,59 |
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml | zł /opak | 1,44 | 1,23 | 1,36 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,30 | 0,93 | 1,09 |
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr | zł /litr | 1,44 | 0,89 | 1,14 |
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr | zł /litr | 1,95 | 0,93 | 1,61 |
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg | zł /kg | 9,63 | 6,50 | 8,83 |
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. | zł /kg | 14,45 | 9,00 | 12,03 |
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. | zł /kg | 14,98 | 11,13 | 13,50 |
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. | zł /kg | 15,69 | 9,00 | 12,19 |
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. | zł /kg | 13,27 | 10,89 | 11,98 |
serek topiony kremowy kostka 100 g | zł /opak | 1,10 | 0,83 | 0,98 |
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g | zł /opak | 1,39 | 0,70 | 0,93 |
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g | zł /opak | 1,34 | 0,97 | 1,16 |
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g | zł /opak | 1,50 | 1,11 | 1,27 |
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g | zł /opak | 1,80 | 0,70 | 1,01 |
twarożek ziarnisty 200 g | zł /opak | 1,62 | 1,20 | 1,36 |
twaróg półtłusty formowany | zł /kg | 7,52 | 5,00 | 6,54 |
twaróg półtłusty klinek | zł /kg | 7,14 | 6,59 | 6,88 |
twaróg półtłusty konfekcjonowany | zł /kg | 6,70 | 6,63 | 6,67 |
twaróg półtłusty krajanka | zł /kg | 8,05 | 3,31 | 7,02 |
W tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 104 zakładów.
Źródło: GISiPAR - informacja nr 8