aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 20 do 25 VIII 2001 r.

31 sierpnia 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,68
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,87 1,54 1,68
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 0,69 1,63
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,64 0,47 0,57
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,67 0,90
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,54 1,08
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  12,84 6,20 8,93
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  9,47 6,96 8,18
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,41 1,23 1,31
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,24 0,96 1,09
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w butelce PS 1 litr zł /litr 1,35 1,24 1,30
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,89 1,14
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,95 0,93 1,59
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 7,00 8,24
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,00 11,43
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,06 13,55
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,35
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  12,51 8,58 10,41
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,89 0,96
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,90 0,72 1,01
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,41 0,70 1,13
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,25
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,67 0,98
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,03 0,97 1,01
twaróg półtłusty formowany zł /kg  8,35 6,09 6,82
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,28 6,85 7,08
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,26 7,10

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 90 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton)  2 074,5 26
mleko w proszku (>100 ton)  7 384,8 18
sery twarde (>50 ton)  6 512,3 17

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano spadek zapasów: masła – o 506,7 ton, tj. 19,6%, mleka w proszku – o 715,5 ton, tj. 8,8%, serów twardych – o 338,5 ton, tj. 4,9%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 31

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę