Jak to się robi gdzie indziej

8 maja 2008
Zarząd Warmińsko-Mazurskiej Izby Rolniczej zaniepokojony trudną, powtarzającą się od wielu lat, sytuacją na rynku trzody chlewnej, w celu poprawy obecnej złej koniunktury, zwrócił się  z prośbą do Krajowej Rady Izb Rolniczych  o zebranie informacji, w jaki sposób podobne problemy były i są rozwiązywane w innych krajach Unii Europejskiej np. we Francji, Danii lub na Węgrzech.
Jak podkreśla Zbigniew Ziejewski, prezes Warmińsko – Mazurskiej Izby Rolniczej uzyskane dane pozwolą na szersze negocjacje z przedstawicielami rządu w sprawie możliwości poprawy zapaści na rynku trzody chlewnej.



POWIĄZANE

Według danych FAO/OECD światowa produkcja mięsa w 2021 roku wzrosła o 5 proc. do...

- Bez zapewnienia odpowiedniego dobrostanu, czyli warunków bytowania zwierząt, n...

Brak opłacalności, wysokie koszty produkcji oraz brak wzrostu cen skupu żywca do...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę