Giełdowy producent drobiu Indykpol zamierza przeznaczyć 20 mln złotych na budowę zakładów na Ukrainie i w Rosji. Firma chce sprzedawać tam produkty pod własną marką. Indykpol zamierza także rozwijać eksport
Są pierwsze decyzje ale są i pierwsze rozczarowania. Zasady przyznawania dodatkowych kwot mlecznych dla wielu rolników to wciąż spora zagadka. A to dlatego, że przyznane limity są mniejsze niż się spodziewali
To pytanie, na które muszą odpowiedzieć sobie wszyscy producenci mleka w Polsce. Odpowiedź na nie zna już resort rolnictwa. Ale zdaniem mleczarzy namawianie rolników do zaprzestania rozwoju produkcji to bardzo zły pomysł.
Nic się nie dzieje, a powinno – mówią maklerzy handlujący mięsem. To najwyższy czas, żeby robić przedświąteczne zakupy. Tymczasem rynek zachowuje się tak, jakby nikt niczego nie potrzebował i wszyscy mieli dostateczne zapasy. Nie ma nawet ...
Sejmowa Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi rozpatrzyła informację o sytuacji na rynku trzody chlewnej. Przedstawiciel rządu poinformował posłów, że od drugiej połowy sierpnia poziom cen skupu żywca systematycznie spada. Według Zintegrowanego Systemu ...
Wyróżnienie w konkursie Partner Roku 2006 w kategorii artykuły spożywcze - nabiał zorganizowanym przez Magazyn Restaurator to kolejna nagroda przyznana Mlekovicie, która podkreśla jej pozycję jako najlepszej firmy branży mleczarskiej.
Mlekovita znalazła się wśród 250 - ciu najcenniejszych polskich marek. W rankingu „Marqa 2006” przygotowanym przez dziennik Rzeczpospolita firma uplasowała się na wysokiej 14. pozycji, wyprzedzając takie marki jak TVP 1, Sokołów, czy Łaciate.
Spółdzielnia Mleczarska Mlekovita wyda 25 mln złotych na na rozbudowę linii produkcyjnych - dowiedziała się " Rz". Dzięki nim w zakładzie w Wysokiem Mazowieckiem będzie wytwarzać dziennie 500 litrów mleka Freskovita oraz 400 tys. opakowań jogurtów ...
Nasze mleczarnie wciąż bardzo dobrze radzą sobie na światowych rynkach. Ale eksperci przestrzegają: dobrą koniunkturę trzeba wykorzystać, gdyż nie będzie trwała wiecznie. Do zrobienia jest bardzo wiele, potem może być za późno
Według firm mleczarskich specjalne bakterie dodawane do jogurtów ochronią nas przed wszelakimi chorobami - od przeziębień do nowotworów. Zdaniem naukowców nie jest to takie oczywiste