2 i 3 października w Puławach odbył się ekofestyn, w którym udział wziął podsekretarz stanu Stanisław Kowalczyk. Promowano na nim rolnictwo ekologiczne w Polsce oraz zawężanie współpracy
Zakończone zaledwie przed kilkoma dniami tegoroczne Międzynarodowe Targi Przemysłu Spożywczego POLAGRA FOOD już dziś wiele autorytetów w branży określa mianem przełomowych. W tej ocenie
Bezpieczeństwo żywności od lat jest w zjednoczonej Europie niekwestionowanym priorytetem. Nie przypadkiem więc konferencja poświęcona tym problemom była jednym z najwiekszych wydarzeń
Seminarium „Polska branża mięsna w UE” na tegorocznej POLAGRZE FOOD odbyło się w zaledwie pół roku po wejściu do Unii. Nic więc dziwnego, że właśnie sprawy odnajdywania się w
Przemysł zbożowy nigdy nie był pod taką presją brukselskich urzędników, jak choćby branża mięsna czy mleczna. Znalazł się natomiast pod ogromną presją rynku, o czym była mowa na seminarium
Agencja Rynku Rolnego kojarzy się przede wszystkim z kwotowaniem i dotowaniem produkcji rolnej. Nie zawsze pamiętamy, że zadaniem ARR jest też promocja produktów
Tegoroczna POLAGRA FOOD to symboliczny początek nowej epoki na polskiej wsi. Machina ruszyła się 1 maja. Datę tę poprzedzały jednak lata trudnych przygotowań, wysiłków bez natychmiastowych
Dzień 1 maja tego roku był dla polskiego handlu z Rosją i krajami Wschodu, które pozostały poza granicami UE dniem prawdziwej rewolucji. Organizatorzy seminarium o długiej nazwie:
Pokazy zbioru i pieczenia ziemniaków, degustacja kartoflanych potraw i występy ludowych zespołów były atrakcją IV Festiwalu Ziemniaka, który odbył się w niedzielę w Muzeum Wsi Radomskiej w
Najważniejszym wydarzeniem pierwszego dnia święta papryki na Praskiej Giełdzie Spożywczej było otwarcie nowej hali owocowo-warzywnej. Trzydniowe obchody skończą się w sobotę. W Polsce z roku