5 i 6 listopada trwała konferencja pt. „Współpraca się opłaca” – rolnictwo i przetwórstwo ekologiczne jako szansa dla zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich województwa pomorskiego, którą zorganizował Pomorski Ośrodek Doradztwa ...
Copa-Cogeca obchodziła Europejski Tydzień Lasów i podkreśliła kluczową rolę lasów we wzmacnianiu gospodarki obszarów wiejskich i ograniczeniu emisji gazów cieplarnianych.
DODR we Wrocławiu PZD Jawor organizuje w dniu 12.11.2015 r. wyjazd szkoleniowy dla rolników na największe światowe targi techniki rolniczej do Hanoweru.
16 listopada br. Mazowiecki Ośrodek Doradztwa Rolniczego organizuje w Oddziale Radom, ul. Chorzowska 16/18 „spotkanie informacyjno-aktywizujące w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) w województwie ...
W dniach 5 i 6 listopada bieżącego roku w Szkole Podstawowej nr 3 w Zgorzelcu oraz Szkole Podstawowej nr 5 w Bolesławcu odbyła się konferencja „Znaczenie mleka i produktów mlecznych w diecie dzieci i młodzieży”. Organizatorem spotkania ...
28 października 2015 Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Kielcach zakończył warsztaty w ramach VI cyklu edukacyjno-kulinarnego dla dzieci klas I-III ze świętokrzyskich szkół podstawowych pod hasłem „I dziewczyny i chłopaki pragną poznać ...
W dniach 7-8 listopada br. w Weronie odbył się Czempionat Europy Koni Czystej Krwi Arabskiej zorganizowany przez Włoski Związek Hodowców Koni Arabskich ANICA. Polskie konie zdobyły dwa tytuły w czempionatach.
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie rozpoczyna realizację cyklu seminariów dla kobiecych organizacji pozarządowych (m.in. KGW) lub działających na rzecz kobiet na obszarach wiejskich pt. "Babiniec II – jarmark wiedzy i ...
Organizatorami tegorocznej edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego pt. "Kulinarny Zawrót Głowy" jest: Zespół Szkół Spożywczych, Chemicznych i Ogólnokształcących w Jarosławiu, Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie oraz Agencja Rynku Rolnego Oddział ...
W bieżącym roku Oddział Terenowy ARR w Białymstoku przeprowadził zajęcia edukacyjno-kulinarne „Zdrowa przekąska” w 12-stu szkołach podstawowych z województwa podlaskiego.