Nie ma lepszego sposobu na zachowanie pełni smaku i aromatu grzybów niż suszenie. Suszone grzyby zachowują wszystkie walory świeżego produktu, a do tego łatwo...
We Włoszech ogłaszany jest średnio jeden alert żywnościowy dziennie; ponad 80 proc. przypadków dotyczy żywności z importu - wynika z raportu opracowanego przez ...
„Free Solo” – premiera w niedzielę 3 marca o godzinie 21:00 na kanale National Geographic.
Przekształcanie rzek tylko w naszym kraju spowodowało wyginięcie wielu ryb, m.in. jesiotra. Kolejne ponad 50% gatunków ryb, bez ochrony, może podzielić ten sam...
Naukowcy z Uniwersytetu Jagiellońskiego wraz z chińskimi partnerami opracują efektywny katalizator strukturalny do jednoczesnej redukcji tlenków azotu oraz...
Diners Club Polska: 4 miejsca, które wyglądają jak z filmu fantasy, a istnieją naprawdę...
Serkiwkuchni.pl, blog tyskiego producenta serków topionych uległ gruntownej metamorfozie i jest jeszcze bardziej przyjazny...
W drugim kwartale br. uruchomiony zostanie portal www.eRolnik.gov.pl. Strona będzie platformą wymiany informacji pomiędzy Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa ...
Państwa UE mają prawo przeprowadzać kontrole żywności trafiającej na ich rynek, ale powinny być one proporcjonalne - w ten sposób rzeczniczka KE Anca Paduraru...
Informacje o skażonym mięsie napływające z zagranicy są szczegółowo analizowane. Wyciągamy wnioski, które mają usprawnić system nadzoru - powiedział PAP...