Polacy coraz większą uwagę zwracają na skład i pochodzenie produktu. Wielu konsumentom bliska staje się idea „od pola do stołu”. Choć zwracamy uwagę na to, co ...
Pierwsze posiedzenie Koalicji na Rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio odbyło się 22 stycznia 2019 roku w Warszawie. Celem spotkania było zdiagnozowanie głównych wy...
Grupa Energa zakończyła modernizację ponad 100-letniej elektrowni wodnej w Borowie. Dzięki przeprowadzonej inwestycji zwiększony zostanie wolumen wytwarzanej...
Producenci urządzeń i akcesoriów łazienkowych zaczynają sięgać po rozwiązania inteligentne, które zwiększą zakres funkcjonowania systemów smart home. W...
Podobno czerwień jest kolorem namiętności, ale w tym roku to zielone koktajle wiodą prym. Podaruj swoim bliskim odrobinę ciepła w rozpalającym zmysły Eliksirze...
W ramach nowego projektu grantowego „Gmina na czasie” samorządy z woj. łódzkiego i kujawsko-pomorskiego mogą ubiegać się o granty na realizację mikroprojektów...
Producenci jaj w Australii poprosili tamtejszy Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Australian Competition and Consumer Commission – ACCC) o zbadanie czy...
Nieprawidłowe żywienie, zbyt niska konsumpcja warzyw i owoców oraz niedostosowanie diety do potrzeb organizmu – to częste powody zaburzeń żywieniowych, nadwagi...
Przyroda nie zna świąt ani wakacji. Kiedy późnozimowe, chłodne wiatry skłaniają nas do pozostania w domu, bałtycka przyroda budzi się do życia. Początek nowego...
Istnieje powszechne przekonanie, że sok świeżo wyciskany jest zdrowszy od produkowanego komercyjnie pasteryzowanego 100% soku owocowego. Taki wniosek wydaje...