Wakacje powoli zmierzają ku końcowi, a błogie lenistwo zastępuje ekscytacja związana z nadchodzącym wrześniem, nieodzownie kojarzącym nam się z powrotem do szko...
Pytania i odpowiedzi dotyczące wniosku Komisji dotyczącego uprawnień do połowów na Morzu Bałtyckim na rok 2024 Sytuacja rybacka na Morzu Bałtyckim Jakie są mo...
Żytnie naleśniki, owsianka, a może makaron? Jedz dania na bazie produktów z żyta i wspieraj swój organizm Spożywanie produktów żytnich przynosi wiele korzyści n...
Ledwie minął kryzys związany z pandemią, nadszedł okres dwucyfrowej inflacji, groźby recesji i zwolnień. Dla wielu pracowników ryzyko wypalenia zawodowego właśn...
Nowe i proekologiczne rozwiązania z dziedziny żywienia W zakresie żywienia, suplementy stanowią indywidualne uzupełnienie diety w składniki odżywcze naturalnie...
Polska jest czołowym producentem żyta na świecie. To zboże, które odgrywa istotną rolę w naszym odżywianiu. Jest bogate w błonnik, witaminy, składniki mineralne...
W związku z rozpoczęciem przez Senat prac nad inicjatywą ustawodawczą w zakresie projektu „ustawy o zmianie ustawy o ochronie zwierząt i zwalczaniu chorób zakaź...
Poczta Polska wprowadziła do obiegu kolejną emisję filatelistyczną, nawiązującą do regionalnych, rodzimych przysmaków. Na najnowszej kartce pocztowej umieszczon...
W zbożach ozimych coraz bardziej popularne – a przede wszystkim racjonalnie uzasadnione – jest wykonywanie zabiegów herbicydowych już jesienią. To rozwiązanie m...
Danie o długiej historii, ostatnio trochę rzadziej pojawiające się na polskich stołach. Przyrządzane z mięsa i warzyw zalanych bulionem z dodatkiem żelatyny. Mo...