Samochody typu pick-up w ciągu ostatnich lat przeszły mocną transformację. Przestały być na wskroś spartańskimi wołami roboczymi i nabrały nieco wy...
W nadchodzącym roku producenci słodyczy będą musieli zmierzyć się z silną konkurencją zza wschodniej granicy oraz z postępującą stagnacją rynku. Czekają ich...
W tym sezonie zwiększy się import cytrusów, mniejszy zaś będzie m.in. kiwi i brzoskwiń - oceniają eksperci Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żyw...
Ścisła współpraca z samorządami, to najważniejsza kwestia w ramach realizacji Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020. Tak brzmi konkluzja IV posiedzenia ...
Do tej pory cztery ogniska grypy ptaków stwierdzono w województwie lubuskim, a jedno w podkarpackim. Szóste i siódme ogniska wykryto w gminie Deszczno w woje...
Producenci cydru muszą mierzyć się z wieloma ograniczeniami. Brak możliwości reklamy czy niewielka możliwość modyfikacji składu nie pozwala im na budowanie prze...
Dokument o współfinansowaniu jednego z najnowocześniejszych Zakładów Sproszkowanych Wyrobów Mleczarskich w Polsce podpisali 21 grudnia 2016 r. w Grajewie Zarząd...
W listopadzie 2016 roku indeks cen żywności FAO stracił 0,4%, spadając do 171,3 punktów. W ujęciu rocznym ceny żywności były wyższe...
Co roku w Unii Europejskiej marnuje się 88 mln ton jedzenia, czyli w koszach na śmieci ląduje ok. 20 proc. produkowanej żywności - Komisja Europejska szacuje zw...