W kwietniu rozpoczną się siewy kukurydzy. Obecnie coraz większym problemem stają się w kraju szkodniki glebowe – drutowce, pędraki, ale i zimujące...
Restauratorka tłumaczy, że jednym ze sposobów ograniczenia ryzyka zachorowania na COVID-19 jest włączenie do diety bardzo dużej ilości witaminy C, która pod...
Badania przeprowadzone przez American Academy of Neurology wskazują, że stres ma ogromny wpływ na zdolności poznawcze. Naukowcy udowodnili również, że...
Zupy kremy mają ogromną liczbę fanów. Nie bez powodu – są proste w przygotowaniu i przyjemnie sycące. Wśród najbardziej popularnych i lubianych jest z pewności...
Fundacja Carrefour włącza się w pomoc dla polskich szpitali, poprzez akcję Caritas Polska #WdzieczniMedykom, wpłacając kwotę ponad 1,3 miliona złotych na zakup ...
W obecnej sytuacji Ministerstwo Zdrowia codziennie apeluje, aby osoby, które mogą sobie na to pozwolić, pozostały w domu. W akcję #zostanwdomu włączają się...
Ministrowie rolnictwa i rybołówstwa krajów UE odbyli w środę dyskusję na temat wpływu pandemii COVID-19 na sektory: rolny i rybołówstwa. Dyskusja odbywała się w...
Światowy rynek jabłek, tak jak i inne rynki, nie jest wolny od perturbacji. Skoro polskie sady wyłącznie jabłoniowe to 30% wszystkich sadów w ogóle w UE, to...
Sztuką jest produkcja wyśmienitego wina, a jeszcze większą sztuką jest właściwa jego ocena. Jednak kunszt winiarski to nie tylko degustowanie i ocenianie...
EIT Food RIS Fellowships to program aktywizujący studentów, absolwentów i doktorantów, który ma na celu rozwój innowacji w przemyśle spożywczym przez młode ta...