BIGAZ_V-Forum_2023
CTR_2023

Ekologiczne jasmoniany

5 września 2002

Naukowcy amerykańscy odkryli, że niektóre kwasy aromatyczne i jasmoniany – substancje nadające zapach jaśminowi – opóźniają kiełkowanie magazynowanych ziemniaków.

Opracowano i opatentowano metodę stosowania tych związków, która wkrótce zostanie sprawdzona na skalę przemysłową. Może znaleźć ona duże zastosowanie w rolnictwie ekologicznym, w którym nie wolno stosować substancji syntetycznych. Jasmoniany i kwasy aromatyczne są już obecnie używane w przemyśle perfumeryjnym i w produkcji przypraw.


POWIĄZANE

Głównym organizatorem konkursu „Test wiedzy o rolnictwie ekologicznym” jest Cent...

W handlu detalicznym ceny miodu utrzymują się na poziomie zbliżonym do ubiegłoro...

Polscy rolnicy mogą już skorzystać z “zielonych pożyczek” z oprocentowaniem 0 pr...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę